Een beleggersrekening openen bij Brand New Day

Het openen van een beleggersrekening bij Brand New Day is een relatief vanzelfsprekend proces. In dit artikel worden alle stappen doorlopen. Een rekening openen doe je gewoon via de website van Brand New Day. Bovenin de homepage staat een menu. Daar klik je op “Producten” en vervolgens op “Open een rekening”. Daarna scroll je naar beneden tot je bij het gedeelte over een beleggersrekening bent. Daar klik je op de button “Open nu een beleggersrekening”. Je krijgt dan direct twee mogelijkheden. Dat zijn “Beleggersrekening op één naam” en “Beleggersrekening op twee namen”. De aanvraag verloopt vrijwel identiek. Voor dit voorbeeld is gekozen voor “Beleggersrekening op één naam”. In de huidige staat van de website van Brand New Day kom je dan op een gedeelte met een geheel ander design terecht. Dit is nog steeds gewoon de officiële website. Je krijgt het onderstaande menu te zien:

Om verder te gaan naar de volgende stap klik je op “Ik ben nog géén klant bij Brand New Day”.

Het invoeren van je gegevens

Je bent nu in het traject terechtgekomen om een beleggersrekening te openen bij Brand New Day. Je doorloopt allereerst de onderstaande 5 stappen.

1. Persoonlijke gegevens

2. Doeldatum

3. Inleg

4. Risico

5. Resultaat

De stappen zijn redelijk vanzelfsprekend. Bij “Doeldatum” is het gewoon mogelijk om niet voor een specifieke einddatum te kiezen. Bij “Inleg” krijg je twee opties. Het is mogelijk om eenmalig geld te storten of om te kiezen voor periodieke storting. De frequentie waaruit je kiest zijn maandelijks of jaarlijks. Voor alle opties geld dat het minimumbedrag 50,- euro is. Periodieke stortingen zijn overigens gewoon stop te zetten.

Kies het risico dat bij je past

In de vierde stap bepaal je het risico dat je neemt. Aandelen hebben de potentie om meer rendement op te leveren dan obligaties. Maar dat brengt wel meer risico met zich mee. Bij Brand New Day bepaal jij het risico dat je neemt zelf. Er zijn 7 mogelijkheden. Dat zijn verdelingen van 50 om 50, 70 om 30, 90 om 10 en 100 om 0. De verdeling van deze percentages loopt beide kanten op. “Resultaat” is de laatste stap. Je krijgt dan geschatte opbrengsten te zien. Dat zijn een aantal verschillende scenario’s die afhankelijk zijn van koersen op de markt. In de laatste stap kies je om de rekening direct te openen of om er nog even rustig over na te denken.

Het openen van een rekening

Na het kiezen om een beleggersrekening te openen verschijnt het onderstaande scherm. Het proces bestaat uit 6 stappen.

1. Persoonlijke gegevens

2. Contact

3. Identificatie

4. Geld Overmaken

5. Inloggegevens

6. Voorwaarden

In de eerste drie stappen vraagt Brand New Day om je persoonlijke gegevens. Bij de derde dien je jouw IBAN en bankrekeningnummer in te voeren. De vierde stap is het overmaken van geld. Dat menu is weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Bij “Eenmalige Inleg” staat het bedrag dat je eerder hebt opgegeven. Voor de overboeking zijn er twee opties. Dat zijn “Automatische Incasso” en “Zelf Storten”. Wanneer je voor de laatste optie kiest, dan is het niet noodzakelijk om het geld meteen over te maken om een rekening te openen. In de zesde en laatste stap vraagt Brand New Day je om akkoord te gaan met een aantal voorwaarden. Lees die zorgvuldig door voor je op “Open Rekening” klikt en je aanvraag definitief maakt.

17 februari 2021
Was this article helpful?