Een beleggersrekening openen bij de Triodos Bank

Bij de Triodos Bank heb je een beleggersrekening nodig om te beginnen met beleggen. Om dit te doen ga je naar de homepage van de Triodos Bank: https://www.triodos.nl/. Linksboven in de hoek van het scherm klik je op ‘Menu’. Er klapt een selectiescherm naar beneden. Ga naar het kopje ‘Producten’ en selecteer ‘Beleggen’. De website van de Triodos Bank is jammer genoeg niet heel duidelijk en gebruiksvriendelijk. Om verder te gaan met je aanvraag dien je namelijk eerst naar beneden te scrollen. Want pas als je voorbij de eerste afbeelding en het hoofdmenu bent verschijnt er een extra selectiemenu met ‘Start nu’. Klik daarop om met je aanvraag te beginnen. Het onderstaande scherm verschijnt.

Selecteer de rekening die je wilt openen

Zoals te zien in de afbeelding krijg je meerdere mogelijkheden van de Triodos Bank. Je keuze is van twee factoren afhankelijk. Wanneer je al een klant bent bij de Triodos Bank, maar nog geen beleggersrekening hebt, dan klik je rechts op ‘Nog geen beleggersrekening? Log in om deze te openen’. Wanneer je nog helemaal geen klant bent bij Triodos, dan selecteer je een van de twee opties in het groene vak aan de linkerkant. De opties zijn ‘beleggersrekening voor jezelf’ en ‘zakelijke beleggersrekening’. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘beleggersrekening voor jezelf’. Je komt in het onderstaande scherm terecht.

Het invoeren van je gegevens

In de eerste stap van het aanmaken van een beleggersrekening vraagt de Triodos Bank alleen om je e-mailadres. Zoals de instructies aangeven ontvang je binnen enkele ogenblikken een controlegetal in je mailbox. Voer in het volgende scherm je e-mailadres en het controlegetal in en klik op ‘Volgende’. De Triodos Bank vraagt om een gebruiksnaam en een veilig wachtwoord. Geef deze op en klik wederom op ‘Volgende’. Het onderstaande scherm verschijnt.

Onder ‘Lopende Aanvragen’ klik je op ‘Naar Aanvraag’.

Het invoeren van je gegevens

Je krijgt het onderstaande scherm te zien.

Vul alle gegevens naar waarheid in. In het volgende scherm dien je onder andere een kopie van een geldig legitimatiebewijs op te sturen. Het is daarnaast noodzakelijk om je naam te verifiëren. Dat doe je door een bedrag van €0,01 te storten via iDeal. In het vak daaronder geef je een tegenrekening op. Bij de Tiodos Bank kan dat zowel een spaar- als een betaalrekening zijn. Je vult je IBAN en de naam van de rekeninghouder in. Desgewenst voeg je nog een persoon toe als houder van je beleggersrekening. Controleer de voorwaarden alvorens je akkoord gaat met je aanvraag. Indien je zeker bent klik je onderaan op ‘Accepteren en versturen’. Je aanvraag is voltooid. De Triodos Bank controleert je gegevens om je aanvraag te voltooien.

18 februari 2021
Was this article helpful?