Een beleggersrekening openen bij Robeco

Klanten van Robeco kiezen tussen Beheerd Beleggen of Zelf Beleggen. Het aanmaken van een account verloopt bij beide opties grotendeels op dezelfde manier. Allereerst ga je naar de homepage van Robeco: https://www.robeco.nl/. Door rechtsboven in op ‘Open een rekening’ te klikken ga je verder een keuzemenu. Daar kies je tussen ‘Laten beleggen’ en ‘Zelf beleggen’. Voor dit voorbeeld is er gekozen voor ‘Zelf beleggen’. In het daaropvolgende scherm klik je op ‘Open een rekening’. Je geeft dan nogmaals aan dat je een rekening wilt openen door op ‘Nu een rekening openen’ te klikken. Het onderstaande scherm verschijnt.

Je e-mailadres en het type rekening

In de eerste stap van je aanvraag vraagt Robeco om je geboortedatum, naam en e-mailadres. Je kiest een veilig wachtwoord en maakt een keuze tussen drie opties bij ‘Type rekening’. Bij Robeco maak je een rekening aan voor jezelf, voor jezelf en je partner of voor een minderjarig kind. Tenslotte ga je akkoord met de algemene voorwaarden alvorens je verder gaat met de volgende stap. Je ontvangt een e-mailbericht met een code en in je browser zie je het onderstaande scherm.

Vul hier de verificatiecode in die je van Robeco in het e-mailbericht hebt ontvangen. Nadat deze is goedgekeurd ga je door naar de volgende stap.

Persoons- en adresgegevens invoeren

Na verificatie van je e-mailadres is het tijd om je persoonsgegevens in te voeren. Bij Robeco is dat min of meer vanzelfsprekend. Je vult je naam, adresgegevens en een telefoonnummer in. Klik op ‘Naar fiscale gegevens’ om verder te gaan met je aanvraag.  

Geef je fiscale gegevens door

In dit gedeelte van je aanvraag vraagt Robeco om gegevens die met je financiĆ«le situatie te maken hebben. Je geeft je bankrekeningnummer door en verklaart waar je inkomsten vandaan komen. Geef tenslotte je Burgerservicenummer door en klik op ‘Rekening Openen’. Je aanvraag is nu afgerond.