Beleggen bij DEGIRO

DEGIRO is een Nederlandse aanbieder van beleggingsinstrumenten. Bij deze online broker beleg je actief en maak je zelf beslissingen over de aan- en verkoop van producten. Er is een ruim aanbod van beleggingsinstrumenten. Met drie verschillende soorten accounts probeert DEGIRO een zo groot mogelijke groep aan te spreken. In dit artikel lees je meer over het gebruiksgemak, de kosten en de mogelijkheden van beleggen bij DEGIRO.

De beschikbare beleggingsinstrumenten bij DEGIRO

Bij DEGIRO beleggen klanten in meer dan 50 beurzen en ruim 30 landen. Je verhandelt aandelen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Tussen het aanbod van DEGIRO staan obligaties, futures, opties, ETF’s, beleggingsfondsen en warrants. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te speculeren op koerswijzigingen aan de hand van CFD’s.

De verschillende accounts bij deze online broker

In het begin beschik je bij DEGIRO over een Basic account. Daarmee verhandel je aandelen, obligaties, turbo’s, speeders, trackers en ETF’s. Via de profielinstellingen is het mogelijk om je account uit te breiden. Je kiest dan voor een Active Account of een Trader Account. Daarmee ben je in staat om futures en opties te verhandelen. Daarnaast speculeer je op koerswijzigingen middels CFD’s. Het verschil tussen de twee accounts is de zogenaamde margin trading. Bij het Active Account is die tot 50% van de waarde van je portefeuille. Met het Trader Account is dat 100%.

De kosten van beleggen bij DEGIRO

DEGIRO berekent alleen kosten over de transacties die je uitvoert. Je betaalt dus geen service fee en geen rente over je totale vermogen. Bij aandelen verschillen de kosten per beurs en per land. In Nederland betaal je €2,- + 0,3 %. Voor Duitse aandelen ben je €4,- + 0,05% kwijt. Aandelen uit de Verenigde Staten kopen kosten €0,50 + $0,004 per stuk. Obligaties die door DEGIRO geselecteerd zijn kosten €2,- + 0,03 %. Voor opties ben je tussen de €0,75 en €2,- per contract kwijt. Bij futures bedraagt dit €0,75 tot €2,50. Voor een compleet overzicht van de kosten raadpleeg je het pdf-document op de website van DEGIRO: https://www.degiro.nl/data/pdf/Tarievenoverzicht.pdf.

De mogelijkheden en het gebruiksgemak van het platform

Klanten van DEGIRO maken gebruik van het webtrader platform dat DEGIRO zelf in beheer heeft. Via overzichtelijke pagina’s blijf je op de hoogte van de huidige koersen. Je krijgt de meest recente informatie dankzij de real-time stream. De applicatie is te downloaden voor smartphones en tablets. Daardoor blijf je onderweg eveneens op de hoogte van koerswijzigingen en speel je hier desgewenst op in. Bij het plaatsen van een order maak je gebruik van limiet, stop-loss, market en stoplimiet.

Zelf analyses uitvoeren en beslissingen maken

Je gaat per aandeel en aanbieder zelf op onderzoek uit met de software van DEGIRO. Daarbij bekijk je bedrijfsprofielen, de koersen en waardes van beleggingsinstrumenten over de afgelopen jaren. Het is mogelijk om 10 jaar terug in de tijd te gaan en technische analyses uit te voeren. Dat doe je door indicatoren toe te voegen. Het is dus mogelijk om helemaal zelfstandig een plan uit te stippelen met het platform van DEGIRO. Je ontvangt geen adviezen en tips van professionele analisten of andere experts.

Geld overboeken naar je account bij DEGIRO

Het is alleen mogelijk om vanaf een vaste tegenrekening geld over te maken naar je beleggersrekening bij DEGIRO. Dat doe je via iDEAL of een handmatige bankoverschrijving. Er is geen minimaal en ook geen maximaal bedrag dat je in één keer over mag storten. Geld naar je tegenrekening overboeken doe je via de webtrader. Betalingen worden binnen drie dagen uitgevoerd. Zowel aan het storten als het opnemen van geld zijn geen kosten verbonden.

Ervaringen met de klantenservice van DEGIRO

Bij deze broker is de klantenservice voor het grootste gedeelte in het Nederlands. Ze zijn bereikbaar via de meest gangbare kanalen. Alleen de live chat functie ontbreekt. Telefonisch neem je op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 contact op om een Nederlandse medewerker te spreken te krijgen. Wanneer je tussen 17:30 en 22:00 belt, dan krijg je waarschijnlijk een Engelstalige medewerker aan de lijn. Een e-mail sturen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Telefonisch plan je desgewenst een afspraak in op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Procedure bij het overlijden van een rekeninghouder

Bij het overlijden van een houder van een beleggingsaccount is het mogelijk dat een erfgenaam of erfgenamen deze in het geheel overnemen. Daarvoor is het noodzakelijk om een akte van overlijden op te sturen. Vervolgens sturen de nabestaanden officiële documenten betreffende de rechtmatige erfgenaam. Nadat DEGIRO alles heeft goedgekeurd wordt de rekening inclusief portefeuille overgedragen. Om dit proces soepel te laten verlopen vraagt DEGIRO aan erfgenamen om contact op te nemen met de Service Desk.

De conclusie over beleggen bij DEGIRO

Bij DEGIRO kiezen beleggers uit een van de drie beschikbare accounts om actief te beleggen. De kosten zijn allemaal onderbracht onder één post. Je betaalt alleen voor het uitvoeren van transacties. Het platform is eenvoudig te gebruiken en biedt toch nog de nodige tools om je eigen pad te bepalen. Daarbovenop is de klantenservice behulpzaam en gemakkelijk te bereiken. DEGIRO spreekt door de combinatie van eenvoud en mogelijkheden een grote groep actieve beleggers aan.

12 februari 2021
Was this article helpful?