Geld overmaken naar je Rabobank Beleggersrekening

Bij de Rabobank is het eenvoudig om geld naar je Beleggersrekening over te maken. In een paar stappen is het al geregeld. Het is overigens niet nodig om geld op je beleggersrekening te hebben staan. Het is namelijk gewoon mogelijk om beleggingsproducten te kopen met geld dat op je betaalrekening staat. Toch kiezen veel beleggers ervoor om dit te wel doen. Want je geldzaken blijven dan mooi gescheiden. Volg de onderstaande stappen om geld over te boeken naar je Rabobank Beleggersrekening:

Stap 1: Kies voor de Rabobank Bankieren Applicatie of de website

Stap 2: Inloggen op je account

Stap 3: Geef de specificaties van je overboeking door

Het is eveneens mogelijk om maandelijks, jaarlijks of wekelijks een bedrag over te maken naar je beleggersrekening. In de laatste paragrafen wordt uitgelegd hoe je dit doet.

Stap 1: Inloggen

Al je rekeningen bij de Rabobank zijn aan elkaar gekoppeld. Door in te loggen bij de bank krijg je inzicht in en toegang tot alle producten die je afneemt, dus ook je beleggersrekening. Bij de Rabobank regelen klanten alles via de website of via de Rabobank Bankieren App. Deze laatste is te downloaden in de Google Play Store en de Apple Store. De andere optie is om naar https://www.rabobank.nl/ te gaan. Vanaf daar klik je bovenin het scherm op “inloggen”. Je komt dan in het onderstaande menu terecht.

Stap 2: Log in op je account bij de Rabobank

Iedereen die een rekening bij de Rabobank heeft, beschikt over een eigen account. Inloggen doe je met je Rabobank bankpas en de Rabo Scanner. Je voert je bankrekeningnummer en het nummer van je bankpas in. Vervolgens stop je de bankpas in de Rabo Scanner en typ je de bijbehorende pincode in. Daarna scan je de kleurcode die op het scherm staat met de Scanner. Er verschijnt een nummer op het display dat je in het laatste vak invoert. Je bent nu ingelogd bij Rabobank Online Bankieren. Het scherm met het overzicht van je rekeningen wordt afgebeeld.

Stap 3: De specificaties van je overboeking

Door vervolgens op “Overboeken” te klikken kom je in het onderstaande menu terecht.

Je vult hier het bedrag dat je over wilt maken in. Je geeft de specificaties van je beleggersrekening op en confirmeert de opdracht met je bankpas van de Rabobank en de Rabo Scanner. Na een korte tijd verschijnt het geld op je beleggersrekening.

Optie 2: Maandelijks geld op je beleggersrekening storten

Er is nog een tweede manier om geld op je beleggersrekening te storten. Dat is door gebruik te maken van maandelijkse stortingen. Hiermee combineer je sparen en beleggen.

Stap 1: Inloggen en je keuze selecteren

Stap 2 Kies een bedrag om periodiek over te boeken

Stap 1: Inloggen en je keuze selecteren

Om dit te doen ga je naar https://www.rabobank.nl/particulieren/beleggen/service/automatisch-inleggen-beleggen/. Daar klik je op de button “Automatisch Inleggen”. Het onderstaande scherm zal verschijnen:

Stap 2: Kies een bedrag om periodiek over te boeken

In het menu staan drie vaste bedragen; 50,-, 100,- en 200,- euro. Je kunt daarnaast zelf een bedrag kiezen door op “Zelf een bedrag instellen” te klikken. In het volgende menu is het mogelijk om de frequentie van de overboeking aan te geven. Standaard is dat eenmaal per maand. Maar het is eveneens mogelijk om te kiezen voor wekelijks, jaarlijks of zelfs eenmalig. Bovenin het scherm geef je aan van welke rekening het bedrag overgeboekt moet worden. Deze transactie rond je wederom af door gebruik te maken van je Rabo Bankpas en Rabo Scanner.

18 februari 2021
Was this article helpful?