Een aankoop doen bij BUX

Beleggen bij BUX verloopt volledig via de applicatie op je telefoon. Open deze om een aankoop te doen. Op de homepage staan nieuwsberichten. Daaronder zie je een aantal beleggingsinstrumenten die op het moment populair zijn. Door op een van de producten te klikken krijg je de mogelijkheid om meteen over te gaan tot koop. Daarnaast is er een manier om gerichter op zoek te gaan. Daarvoor klik je onderin het scherm op het icoon van het vergrootglas. BUX stuurt je door naar het onderstaande scherm.

Selecteer een beleggingsinstrument om in te investeren

Scroll naar beneden om de beschikbare categorieën te zien. Bij iedere groep staan de meest populaire beleggingsproducten bovenaan. Klik bovenin op “Movers” om te zien van welke instrumenten de waarde het snelst stijgt of daalt. Er is daarnaast een tab met “favourites”. Die is in het begin leeg. Je bent zelf in staat om instrumenten toe te voegen. Daarvoor selecteer je een beleggingsproduct en klik je op “Details”. Via dit scherm voeg je ze toe aan je map met favoriete beleggingsproducten. Onder “Markets” ben je in staat om zelf op zoek te gaan naar beleggingsproducten. Via de zoekbalk typ je de naam in van een beleggingsproduct dat je aan wenst te kopen.

De details van je order invoeren

Wanneer op een product klikt, kom je meteen in het aankoopscherm terecht. In dit voorbeeld is gekozen voor het aandeel van Philips. Het ordermenu ziet er als volgt uit.

Klik links onderen op “Details” om meer informatie over een product en de onderliggende partij in te zien. Onder “Amount” geef je het aantal van je aankoop door. Bovenin zie je twee pijltjes. Een met “Up” en een met “Down”. Hier geef je weer of je denkt dat de waarde van het instrument gaat dalen of stijgen. Onder “multiplier” geef je de hefboom weer. In het geval van Philips lopen de opties van geen tot vijf. Door gebruik te maken van een hefboom profiteer je meer van winst. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Want je verliest veel sneller geld wanneer de koers van het instrument de andere kant opgaat dan jij hebt voorspelt.

Het afronden van je aankoop

Wanneer je zeker bent van je order klik je op “Trade”. BUX laat de kosten zien die je kwijt bent om de transactie uit te voeren. Je dient altijd het totale aankoopbedrag + de kosten op je account te hebben staan. Je rekent namelijk rechtstreeks af met je account bij BUX. De transactie wordt vrijwel onmiddellijk uitgevoerd zodat je snel beschikt over de beleggingsproducten.

12 februari 2021
Was this article helpful?