Een aankoop doen bij Meesman

Aankopen doen bij Meesman verloopt op een iets andere manier dan bij de meeste andere aanbieders. Het betreft namelijk de verdeling van je vermogen, en niet zozeer het aankopen van individuele producten. Bij Meesman is het mogelijk om eenmalig geld te storten en periodiek geld over te maken. Van tevoren ben je in staat om te bepalen waar dit geld naartoe gaat zodra het op je rekening staat. Om je vermogen te verdelen dien je allereerst in te loggen bij Meesman. Dat doe je door naar https://www.meesman.nl/ te gaan en bovenin te klikken op ‘Inloggen’. Vul je naam en wachtwoord in. Het onderstaande scherm verschijnt.

Een eenmalige opdracht uitvoeren

Geld dat beschikbaar is op je account bij Meesman kan direct in een fonds geïnvesteerd worden. Klik daarvoor op ‘Opdrachten’ in de groene header bovenaan het scherm. Onder ‘Eenmalige aankopen’ selecteer je ‘Aankoop‘. Als je geen geld beschikbaar hebt op je account bij Meesman, dan is het mogelijk om dit in het volgende menu over te maken. Dat kan via iDEAL of een bankoverschrijving. Heb je wel vrij vermogen op je account bij Meesman staan? Selecteer dan een van de fondsen en geef aan hoeveel geld je hierin wenst te investeren. In de volgende stap controleer je de opdracht en selecteer je ‘akkoord’ wanneer je overal zeker van bent.

Het beheren van maandelijkse koopopdrachten

Om de verdeling van je maandelijkse inleg te beheren klik je op ‘Opdrachten’ in het groene selectiemenu. Onder ‘Maandelijkse opdrachten’ klik je op ‘Uw maandelijkse aankoopopdrachten beheren’. In het daaropvolgende scherm zie je een overzicht met de 7 fondsen van Meesman. Vul achter elk fonds het bedrag in dat je maandelijks wilt investeren. Onderaan krijg je te zien wat het totaalbedrag per maand is. Dit dient minimaal €100,- te bedragen. Klik op ‘Opdracht controleren’ om verder te gaan. Als je zeker bent over de aankoopopdracht dan klik je op ‘akkoord’ om het verzoek af te ronden.

Het wisselen naar een ander fonds

Bij Meesman zijn klanten in staat om hun geld te herverdelen. Dat kan maximaal één keer per jaar. Hiervoor ga je naar ‘Opdrachten’ in het groene selectiemenu. Vervolgens selecteer je ‘Switch’ onder ‘Eenmalige opdrachten’. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Geef vervolgens de specificaties van het vermogen dat je wilt herverdelen op. Haal bijvoorbeeld geld uit een bepaald fonds en steek het in een ander. Het is daarnaast mogelijk om al je geld in één keer uit alle fondsen te halen en in één fonds te herinvesteren.

16 februari 2021
Was this article helpful?