Een account beginnen bij Plus500

Een account aanmaken bij Plus500 is zo geregeld. Bovendien kies je zelf van welke betaalmethode gebruik maakt. Een Nederlandse bankrekening is genoeg. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van de creditcard, PayPal of een digitale wallet.

De eerste stap bij het aanmaken van een account

Een account maak je gewoon via de website van Plus500 aan. Je gaat naar www.plus500.nl en klikt in de homepage op “Begin nu met Handelen”. Naast deze knop staat “Probeer gratis Demo”. Door daarop te klikken maak je een trial account aan. Je krijgt 40.000,- euro aan virtueel geld en belegt dat naar wens. Dit is een geschikt optie voor beginnende beleggers. Het aanmaken van een trial account verloopt grotendeels op dezelfde wijze. Er zijn alleen iets minder stappen voor nodig. In deze tekst wordt uitgelegd hoe je een volwaardig account aanmaakt.

Het registreren van je account

Als je op “Begin nu met Handelen” klikt, dan verschijnt de onderstaande afbeelding.

Hier vul je jouw e-mailadres in en kies je een veilig wachtwoord. Het is eveneens een optie om in te loggen met je Google, Apple of Facebook account. Je ontvangt een bevestigingsmail en krijgt onmiddellijk toegang tot het platform van Plus500.

Registreer je rekening

Dit is nog niet genoeg om handel te drijven. Je dient de opgegeven rekening namelijk te verifiëren. Dat doe je door in het hoofdmenu naar onder “Rekening” op “Verifieer Rekening” te klikken. Wanneer je dit doet verschijnt het onderstaande scherm.

In de volgende stappen dien je veel gegevens in te voeren. Dat zijn onder andere je naam, het land waar je woont en je adresgegevens. Vervolgens is er een soort check om er zeker van te zijn dat de aanvrager geschikt is om handel te drijven in CFD’s. Het gaat onder andere om ervaring en het vermogen dat je te besteden hebt. Dit zijn allemaal vragen die een adviserende rol hebben. Ze zijn dus niet bindend en je hoeft geen confirmatie van de opgegeven specificaties door te spelen. Je krijgt wel duidelijk te horen wanneer jij in de ogen van Plus500 op basis van kennis, doel en/of bestedingsruimte niet geschikt bent om een account te openen. De aanvraag kan dan alsnog gewoon doorgezet worden.

De verificatie van je persoonsgegevens

Plus500 moet er zeker van zijn dat jij potentieel verlies vergoedt. Daarom moet je officieel vaststellen wie je bent. In de volgende stap van je aanvraag dien je het nummer van je paspoort of identiteitskaart door te geven. Daarna is het tijd voor de verificatie van je telefoonnummer en e-mailadres. Dat gebeurt door middel van een bevestigingsbericht. In de daaropvolgende stappen geef je aan of je notificaties wilt ontvangen, bepaal je de beveiligingsinstellingen en stel je jouw voorkeuren voor de interface in. Verder is er nog een privacyverklaring en is het mogelijk om aan te geven dat je een professionele handelaar bent. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een van de menu’s.

Het doorsturen van kopieën van documenten

Het is noodzakelijk om twee documenten door te sturen wanneer je bij Plus500 een volwaardig account aan wilt maken. De eerste is een kopie van je paspoort of identiteitskaart, afhankelijk van welke je zelf gekozen hebt in de vorige stap. Daarnaast dien je een kopie van een bankafschrift door te sturen. Die dient minder dan 6 maanden oud te zijn en je naam en adres moeten duidelijk in beeld zijn.

Het afronden van je aanvraag

Als je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan neemt Plus500 jouw aanvraag in behandeling. Je krijgt binnen enkele dagen te horen of jouw aanmelding is goedgekeurd.

18 februari 2021
Was this article helpful?