Zo open je een rekening bij DEGIRO

Om een account aan te maken bij DEGIRO ga je naar https://www.degiro.nl/. Klik rechts bovenin op de gele knop met “Open een rekening”. In de volgende stap selecteer je of je uit Nederland of België komt. Geef daarna je e-mailadres door en kies een gebruikersnaam en een veilig wachtwoord. Klik vervolgens op “Open uw rekening”. Deze stap is hieronder afgebeeld.

Verifieer je e-mailadres en log in bij DEGIRO

Ter verificatie van je e-mailadres stuur DEGIRO je een e-mail. Ga naar de mailbox van het opgegeven e-mailadres. In het bericht staat een link met “Voorwaarden beleggingsdiensten”. Neem die desgewenst door. Klik op de blauwe button met “Voltooi uw registratie” om je aanvraag voort te zetten. Je wordt doorgestuurd naar de website van DEGIRO. Hierin staat dat je e-mail geverifieerd is. Klik op “Inloggen” om verder te gaan met het aanmaken van een account. Vul je naam en wachtwoord in en klik wederom op “Inloggen”.

Het doorgeven van persoonlijke informatie

In deze fase van je aanmelding dien je gegevens door te geven. DEGIRO vraagt eerst naar je persoonlijke informatie. Klik op “Ga door” om hiermee te beginnen. Vul in de eerste stap je volledig naam in, zoals deze ook op je paspoort of ID-kaart staat. Het bijbehorende scherm is hieronder afgebeeld.

Klik na het invullen van de vereiste gegevens op “Ga door”. De tweede stap betreft het doorgeven van een telefoonnummer. DEGIRO stuurt ter bevestiging een SMS-bericht naar het nummer dat je opgeeft. Klik op “Bevestigen”. Geef daarna je adresgegevens door en klik op “Ga door”. In de daaropvolgende stap vraagt DEGIRO om je geboortedatum, geboorteplaats en geboorteland. Vul deze in en klik op “Ga door”. Om een account aan te maken dien je aan te geven dat je geen “US Person” bent. Selecteer het veld met “Nee, ik ben geen US Person” en klik op “Ga door”.

Geef een tegenrekening op

In deze stap vraagt DEGIRO om een tegenrekening. Die ga je gebruiken om geld te storten en op te nemen. Daarnaast maak je vanaf deze rekening geld over om te verifiëren wie je bent. Het is daarom belangrijk dat de rekening op de naam staat van de aanvrager. Vul je rekeningnummer in en klik op “Ga door”. Je ziet een overzicht van de gegevens die je ingevuld hebt. Klik op “Aanpassen” wanneer iets niet klopt. Selecteer “Ga door” wanneer alles in orde is.

Stuur een kopie van een identificatiedocument naar DEGIRO

In deze fase van je aanvraag bij DEGIRO geef je identiteitsgegevens door. Selecteer je nationaliteit en geef aan of je wel of niet over een dubbele nationaliteit beschikt. Klik daarna op “Ga door”. DEGIRO vraagt nu om een kopie van een officieel identiteitsbewijs.

Upload een kopie om je aanvraag voort te zetten. DEGIRO laat je een overzicht zien met je identiteitsgegevens. Controleer die en klik op “Bevestigen” om door te gaan met het aanmaken van een account.

Het opgeven van belastinggegevens

In dit gedeelte van je aanvraag geef je belastinggegevens door. Selecteer het land waar je belastingplichtig bent en voer je fiscale (BSN) nummer in. Klik daarna op “Bevestigen”. In het scherm daarna dien je te verklaren dat de doorgegeven informatie correct is. Zet een vinkje en klik op “Bevestigen”.

Selecteer het type account dat je wenst te openen

Bij DEGIRO kiezen klanten tussen twee verschillende accounts. Dat zijn het Basic Profiel en het Custody Profiel. Hoewel de naam anders doet vermoeden biedt het Basic Profiel de meeste mogelijkheden. Je krijgt na het aanmaken van een profiel de mogelijkheid om uit te breiden naar een Active Account of een Trader Account. Kies het profiel dat bij je past. In dit voorbeeld is gekozen voor het Basic Profiel. In de stap hierna dien je akkoord te gaan met een hele serie overeenkomsten. Lees deze zorgvuldig door en zet een vinkje voor iedere stelling wanneer je akkoord bent. Klik daarna onderaan op “Bevestigen”. Je krijgt nu een End User License Agreement te zien. Dat is wederom een overeenkomst waarmee je akkoord dient te gaan. Lees dit zorgvuldig door en zet een vinkje bij “Ik ga akkoord met bovenstaande End User License Agreement”. Klik daarna op “Ga door”.

De verificatie van je telefoonnummer

DEGIRO heeft je een SMS gestuurd met een code om je telefoonnummer te bevestigen. Vul de verificatiecode van 6 cijfers in en klik op “Ga door”. Je krijgt nu de optie om de wettelijke overeenkomsten te downloaden. Klik op de links als je daar behoefte aan hebt. Selecteer vervolgens “Ga door”.

Koppel je bankrekening aan je account bij DEGIRO

In dit gedeelte verifieer je de tegenrekening die je eerder op hebt gegeven. Klik op “Ga door” om te beginnen. Controleer je rekeningnummer en wijzig die indien nodig. Selecteer daarna “Ga door”. Je verricht de verificatiestorting via een bankoverschrijving of iDEAL. De laatste methode kost minder tijd. Kies de gewenste optie en maak het geld over. Dit doe je via de omgeving van de bank van je tegenrekening. Het minimale bedrag dat je dient te storten is €0,01.

Wacht op een reactie van DEGIRO

DEGIRO neemt contact met je op via de e-mail wanneer jouw gegevens gecontroleerd zijn. Over het algemeen ontvang je die binnen een paar minuten. Open het e-mailbericht en klik op de blauwe knop met “Aan de slag met uw account”. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Een passendheidstoets om je aanvraag te voltooien

Je dient een passendheidstoets te maken om te laten zien dat je geschikt bent om gebruik te maken van de beleggingsdiensten bij DEGIRO. Klik op “Ga door” om te beginnen. De vraag is hieronder afgebeeld.

Geef je opleidingsniveau door. Er volgt een serie vragen betreffende de ervaring die je hebt met specifieke beleggingsinstrumenten. Vul deze naar waarheid in. Er volgen 18 vragen die testen of je genoeg kennis hebt om verantwoord te beleggen bij DEGIRO. Na het succesvol afronden van deze toets is je aanvraag afgerond. Je wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het platform van DEGIRO.

12 februari 2021
Was this article helpful?