Beleggen bij Plus500

Plus500 is een betrouwbare online broker. Beleggers over de hele wereld maken gebruik van de diensten van deze aanbieder. Plus500 is een zogenaamde Contracts for Difference broker, meestal CFD genoemd. Dit houdt in dat een koper de aandelen zelf niet in het bezit krijgt. In plaats daarvan zet je in op het stijgen of dalen van een aandeel, valuta, indexen of zelfs grondstoffen. De behaalde winst of verlies krijg je uitbetaald zodra je een CFD positie sluit.

Wat zijn de voordelen van een CFD broker

CFD brokers hebben een belangrijk voordeel die veel beleggers doet besluiten om voor dit type aanbieder te kiezen. Je hoeft de aandelen namelijk niet volledig te kopen. Hierdoor ben je in staat om meer te investeren. Je profiteert daardoor meer van behaalde winst. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Want bij dalende koersen loopt het geld dat je verliest ook een stuk sneller op. Om dit te compenseren dien je altijd een bepaald bedrag als garantie vrij te houden op je rekening. Daar zit een zogenaamde margin call aangekoppeld. Dit houdt in dat je investeringen automatisch verkocht worden zodra je verlies gelijk is dan het bedrag dat ter compensatie dient. Een voordeel van het kopen van CFD’s is dat je in staat bent om in te zetten op dalende koersen. Hierdoor maak je winst wanneer de waarde van het beleggingsproduct daalt. Een CFD broker zoals Plus500 is daarom een optie wanneer men verwacht dat de waarde van producten naar beneden gaat.

Plus500 biedt de mogelijkheid om gratis te oefenen

Plus500 is populair onder startende beleggers. Het platform is gebruiksvriendelijk. Maar er is nog een belangrijke reden om bij Plus500 te beginnen met beleggen. Iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een tutorial. Je maakt een account aan en krijgt 40.000,- euro virtueel geld.

Geld opnemen en storten

Plus500 is puur een online broker. Je hebt dus een rekening van een andere partij nodig. Daar krijg je overigens veel opties voor. Een rekening bij elke Nederlandse bank is voldoende. Zelfs een creditcard of een PayPal account is genoeg. Plus500 is een moderne online broker. Desgewenst maak je gebruik van je online wallet om geld te storten en uit te laten betalen.

Zo werken uitbetalingen bij Plus500

Bij Plus500 is uitbetalen volledig gratis. Er zitten dus geen extra kosten verbonden wanneer je de behaalde winst op je bankrekening laat storten. Het minimale bedrag dat je naar je bankrekening of creditcard moet storten is 100,- euro. Wanneer je gebruik maakt van PayPal of online wallets zoals Skrill, dan is 50,- euro het minimum. Over het algemeen zal het 3 tot 5 dagen duren voor het geld op je rekening hebt staan.

De kosten van beleggen bij Plus500

Plus500 maakt geen winst op basis van commissies en servicekosten. In plaats daarvan maakt deze online broker gebruik van spread. Bij elk beleggingsinstrument zijn die anders. Plus500 is transparant over deze kosten. Op hun online platform staan deze duidelijk vermeld wanneer je een aankoop doet. De spread is een bepaalde aanpassing in de waarde van de koersen. Plus500 krijgt de prijzen van hun producten dataleveranciers die de beurzen nauwlettend in de gaten houden. De spread is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Wanneer je iets koopt betaal je net iets meer dan wanneer je verkoopt. Er zijn twee soorten spreads: vast en dynamisch. Zoals de naam al doet vermoeden blijft een vaste spread ongewijzigd. Een dynamische spread kan veranderen terwijl een positie open is. Het handelen in valuta’s kost eveneens geld. Plus500 brengt 0,5 % in rekening op de handel in valuta’s die afwijken van die op je rekening.

Het platform van Plus500 is erg uitgebreid

Het platform van Plus500 is compleet en overzichtelijk. Je bent in staat om per instrument allerlei details in te zien. Voor de hoeveelheid informatie die het platform beschikbaar stelt is het geheel erg gebruiksvriendelijk. De meeste beleggers hebben waarschijnlijk even de tijd nodig om alles uit het platform te halen. Via het menu aan de zijkant is navigeren erg eenvoudig. Je bekijkt onder andere eenvoudig grafieken van koersen, krijgt inzicht in je huidige en je gesloten beleggingsinstrumenten of regelt uitbetalingen of stortingen. Dankzij het zoekmenu vind je snel de aandelen, fondsen, valuta’s en grondstoffen waar je naar op zoek bent. Je kunt de software van Plus500 gebruiken door de site te bezoeken en in te loggen. Daarnaast staat de applicatie voor smartphones op de Apple Store en de Google Play Store.

Het aanbod bij Plus500

Beleggers kiezen bij Plus500 uit een enorm aantal producten. Er zijn aandelen te verhandelen van bedrijven over de hele wereld. Je bent dus niet gelimiteerd tot Europa. Het aanbod is eenvoudigweg te groot om hier op te noemen. Naast het handelen in aandelen zijn er bovendien nog veel meer opties. Je koopt en verkoopt bijvoorbeeld valuta’s, indexfondsen, edelmetalen, grondstoffen, beursindices en zelfs digitale valuta’s zoals Bitcoin.

Conclusie

Plus500 is een populaire online broker. Het aanbod is gigantisch, het platform uitgebreid en eenvoudig en je bepaalt zelf wat je als tegenrekening gebruikt. Een CFD broker biedt je bovendien de mogelijkheid om met een kleine investering veel winst te boeken. Hoewel er uitgekeken moet worden voor snel oplopend verlies. De gratis trial is een groot pluspunt. Je handelt precies op dezelfde manier als met een echt account, alleen dan met virtueel geld. Tenslotte hanteert Plus500 spreads om de kosten te berekenen. Dat is een aantrekkelijke manier omdat er weinig vaste kosten bij komen kijken en Plus500 erg transparant is over de bedragen. Al met al is Plus500 een geschikte online broker wanneer je realiseert wat het risico van CFD broker is.

18 februari 2021
Was this article helpful?