Een account aanmaken bij Trading 212

Bij Trading 212 open je in een paar stappen een account. Met een profiel bij Trading 212 verhandel je over de hele wereld beleggingsproducten. Om te beginnen ga je naar https://www.trading212.com/nl?hl=BE. Klik rechts bovenin het scherm op “Account Openen”. Je maakt een demo-account aan door ”Praktijk” te kiezen. Hiermee is het mogelijk om Trading 212 uit te proberen met virtueel geld. In dit voorbeeld is gekozen voor “Echt Geld”. Kies vervolgens voor “Nederland”. Je ziet het onderstaande scherm verschijnen.

De eerste stap van je aanvraag

Trading 212 vraagt om je persoonlijke gegevens in de eerste stap. Vul je naam, telefoonnummer en geboortedatum in en klik vervolgens op “Volgende”. Je krijgt een lijst gepresenteerd met landen. Geef het land op waar je belasting betaald. Voor de meeste gebruikers is dit eveneens Nederland. Klik daarna op “Volgende” of geef nog een land op waar je belastingplichtig bent. Trading 212 vraagt om je belasting-ID. Dat is je burgerservicenummer. Vul dit in en klik op “Volgende”. In de daaropvolgende stap geef je het documentnummer van je identificatiedocument op. Klik wederom op “Volgende”.

Je adresgegevens en het kiezen van het soort account

In deze stap geef je het adres op waar je woont. Klik daarna op “Adres Bevestigen”. Kies daarna het account dat je bij Trading 212 aanmaakt. Dat is Trading 212 CFD of Trading CFD Invest. Het is eveneens mogelijk om ze allebei tegelijk aan te maken. In het voorbeeld is voor dit laatste gekozen. Klik na het maken van een keuze op “Volgende”. Kies daarna in welke valuta je wenst te handelen en klik op “Volgende”.

Het doorgeven van je financiële gegevens

Trading 212 vraagt om je financiële gegevens. Geef je jaarinkomen, spaargeld en investeringen door en klik op “Volgende”. Beantwoord vervolgens vragen over je arbeidssituatie, zoals hieronder staat afgebeeld.

Vul deze gegevens naar waarheid in.

Je ervaring met beleggen

Trading 212 vraagt in de volgende stappen naar je ervaring met beleggen. Het is met name belangrijk dat je weet wat de risico’s zijn wanneer je in CFD’s belegt. Beantwoord deze vragen en klik telkens op “Volgende”.

Voorwaarden en beleid

Het laatste gedeelte van je aanvraag betreft in inzien van voorwaarden en de regelgeving. Je vindt een overzicht van alle belangrijke documenten, zoals hieronder is afgebeeld.

Lees de beschikbare documenten desgewenst zorgvuldig door. Selecteer “Ik Bevestig” als je overal mee akkoord gaat.

Het opgeven van een e-mailadres en wachtwoord

Pas aan het einde vraagt Trading 212 om een e-mailadres en een wachtwoord. Voer deze in en klik daarna op “Account Aanmaken”. Trading 212 stuurt je door naar een volgend scherm. Hierin dien je en kopie van je rijbewijs, paspoort of ID-kaart op te sturen. Selecteer een bestand en stuur deze op. Er volgt nog een stap om je identiteit te verifiëren. Hiervoor heb je een telefoon nodig. Klik in het scherm op “Get Secure Link”. Scan vervolgens de QR-Code met de camera op je telefoon. Trading 212 vraagt je om een foto te maken van je gezicht. Dit is noodzakelijk om te confirmeren dat het opgegeven identificatiedocument bij de aanvrager hoort. Maak een foto en tik op “Confirm”. Klik vervolgens in de browers op “Submit Verification”. Trading 212 gaat je aanvraag nakijken. Zodra alles gecontroleerd is ontvang je een e-mailbericht.

17 februari 2021
Was this article helpful?