Een aankoop doen met je beleggersrekening bij Robein

Het verdelen van je vermogen doe je bij Robein in een paar simpele stappen. Je investeert niet rechtstreeks in een van de fondsen. Het betreft het distribueren van geld dat al op je beleggersrekening staat. Allereerst dien je in te loggen op je account. Ga naar https://www.robein.nl/. Helemaal rechts bovenin staat “Inloggen”. Klik hierop. Je komt in een nieuw scherm terecht met drie opties. Kies voor de linker optie “In rust naar rendement”. Hierin vind je alles dat je nodig hebt om je geld te beleggen bij Robein. Vul in het daaropvolgende scherm je naam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”.

Selecteer een rekening bij Robein

Na het doorlopen van de vorige stap kom je in het bovenstaande scherm terecht. Je ziet een overzicht van je rekeningen bij Robein. Kies de rekening waarbij je de verdeling van het vermogen wilt aanpassen. Klik naast deze rekening op “Selecteer”.

Verdeel je vermogen naar eigen inzicht

Je zit nu in het bovenstaande scherm. Er zijn vier tabs. De eerste heet “Handmatig”. Door deze te selecteren verdeel je zelfstandig je geld over de beschikbare indexfondsen. Bij Robein zijn dat er in totaal 9. De fondsen wijken onderling af op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld in welke regio van de wereld het geld geïnvesteerd wordt en in welke sectoren. Daarnaast is er een onderscheid tussen het gedeelte dat bestaat uit obligaties en aandelen. Dit bepaalt voor een groot deel het risico dat je neemt. Op https://www.robein.nl/de-indexfondsen/ vind je meer informatie over de indexfondsen van Robein. Via de tab met “Handmatig” ben je helemaal vrij om het vermogen dat je hebt te verdelen. Dat doe je door de sliders naar links en naar rechts te slepen. Zodra je de 100 % hebt bereikt is het niet langer mogelijk om meer te investeren. Robein stelt dit automatisch voor je vast.

Kies voor een van de risicoprofielen

Het is niet noodzakelijk om je geld zelfstandig te verdelen bij Robein. Je kiest net zo gemakkelijk voor een van de profielen. Dat zijn “Defensief”, “Neutraal” en “Offensief”. Hoe defensiever je belegt, des te groter is het gedeelte van je vermogen dat Robein in obligaties steekt. Bij het offensieve profiel gaat het grootste gedeelte van je vermogen naar aandelen.

Bevestig de verdeling van je vermogen bij Robein

Ben je zeker over de verdeling van je vermogen? Klik dan op “Bevestig”. Je krijgt een melding te zien met “Weet u zeker dat dit de finale verdeling is?”. Klik op “OK” om dit te bevestigen. Het bedrag dat nu op je beleggersrekening staat wordt op de opgegeven manier verdeeld. Hetzelfde geldt voor het vermogen dat je in een later stadium op je rekening stort.

15 februari 2021
Was this article helpful?