Een beleggersrekening openen bij de ING

De ING Bank biedt drie verschillende manieren van beleggen aan. Die heten Eenvoudig Beleggen, Zelf op de Beurs en Vermogensbeheer. Om een beleggersrekening te openen, heb je een betaalrekening bij de ING nodig. Vervolgens ga je naar de website van de bank en begin je met je aanvraag voor een beleggersrekening. Ga naar https://www.ing.nl/particulier/index.html. Klik rechts bovenin het scherm op “Inloggen”. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op “Inloggen”. Je ontvangt op je mobiele telefoon een code met 6 tekens. Voer deze in en druk wederom op “Inloggen”.

Selecteer de beleggersrekening die je wenst te openen

Je bent nu ingelogd bij de ING. Klik links in het menu op “Producten”. Scrol naar beneden tot het je kopje “Beleggen” ziet staan. Daaronder staan de beschikbare accounts en links naar extra informatie over beleggen bij de ING. Dit scherm is hieronder afgebeeld.

Kies de het beleggersaccount dat je wenst te openen. De keuzes zijn “Eenvoudig Beleggen”, “Zelf op de beurs” en “Vermogensbeheer”. In dit voorbeeld is gekozen voor Zelf op de Beurs. ING laat je de voorwaarden van je keuze zien. Klik bovenaan op “Nu openen” als je hiermee akkoord gaat. Je begint met je aanvraag. Die bestaat volgens de ING uit zes stappen:

  1. Rekening
  2. Vragen vooraf
  3. Passendheid
  4. Kennis en Ervaring
  5. Kosten
  6. Overeenkomst

In werkelijkheid zijn er meer stappen die je moet doorlopen om je aanvraag te voltooien.

Vul je gegevens in om de beleggersrekening te openen

De eerste stap heet “Rekening”. Je ziet hieronder een afbeelding. Controleer of het rekeningnummer van de te koppelen betaalrekening klopt. In het onderste veld geef je de nieuwe beleggersrekening een naam naar keuze. Klik vervolgens op “Volgende”. De tweede stap is een serie vragen. Die hebben met name betrekking op financiële connecties met de Verenigde Staten. Controleer of je al de vragen met “Nee” kunt beantwoorden. Klik op “Nee, geen van deze vragen kan ik met ‘ja’ beantwoorden.” als dat het geval is en om je aanvraag voort te zetten.

Het doorgeven van je nationaliteit en je documentgegevens

In deze stap dien je jouw identiteitsgegevens te bevestigen. Je geeft hier onder andere het documentnummer van je identiteitsbewijs, de afgiftedatum en je naam door. Vul deze gegevens naar waarheid in en klik op “Volgende”. De derde stap heet “Passendheid”. Hierin beantwoord je een aantal vragen. De ING toetst hiermee of je geschikt bent om te beleggen. Klik na het beantwoorden van de vragen op “Volgende”.

Je ervaring met kennis

Dit is de vierde stap van je aanvraag. Hierin geef je door op je ervaring hebt met beleggen. Vul de antwoorden in en klik op “Bevestigen”. Er verschijnt dan nog een vraag in hetzelfde scherm. Geef aan in welke beleggingsinstrumenten je gehandeld hebt en klik op “Bevestigen”. De ING stelt je dan een hele serie aan vragen. Die betreffen de kennis die je hebt over de beleggingsinstrumenten die je hebt opgeven. Beantwoord deze naar waarheid en klik op “Antwoorden controleren”. Druk daarna op “Volgende” om verder te gaan met je aanvraag.

Een overzicht van de kosten

Je bent nu in de een-na-laatste gedeelte aangekomen. In deze stap geeft ING je een indicatie van de kosten die je kwijt bent wanneer je gaat beleggen. Dat gebeurt op basis van gegevens die je zelf invoert. Je geeft een startkapitaal op en/of de maandelijkse inleg. Deze stap is hieronder afgebeeld.

Vul in hoeveel je verwacht in te leggen en klik op “Volgende”. De ING laat je nu zien wat de kosten zijn op basis van de gegevens die je hebt opgegeven. Klik wederom op “Volgende” om door te gaan naar de laatste stap.

Je overeenkomst met de ING

In deze laatste stap zie je alle gegevens die je hebt opgeven. Daarnaast toont de ING nogmaals de algemene voorwaarden. Onderaan staat een serie verklaringen. Lees deze zorgvuldig door. Onderaan vink je het vakje met “Ik (je naam) ga akkoord” aan wanneer alles klopt en je overal mee akkoord gaat. Klik daarna op “Verzenden” om je aanvraag te voltooien.

18 februari 2021
Was this article helpful?