Een account aanmaken bij Rabo Zelf Beleggen

Het is niet lastig om een account aan te maken bij Rabo Zelf Beleggen. Door een stappenplan te doorlopen beschik je in minder dan 10 minuten over je eigen beleggersrekening. Voor de aanvraag dien je in het bezit te zijn van een betaalrekening bij de Rabobank.

Inloggen met je bankpas en de Rabo Scanner

Als je een houder van een rekening bij de Rabobank bent, dien je naar https://www.rabobank.nl/particulieren/beleggen/rabo-zelf-beleggen/ te gaan om je aanvraag voor een beleggersrekening te starten. Desgewenst lees je hier de mogelijkheden en voorwaarden nog een keer door. De eerste stap om zelf te beleggen bij de Rabobank is op de knop ‘Vraag online aan’ te klikken. Je komt dan in het volgende scherm terecht waar je in moet loggen. Dat doe je gewoon op de manier die je gewend bent. Namelijk door gebruik te maken van je Rabo Wereldpas en de Rabo Scanner.

Het invoeren van je aanvraag

In deze stap begin je daadwerkelijk met het aanvragen van een rekening om zelf te beleggen. Via de vorige stap ben je in het onderstaande scherm terechtgekomen.

Vervolgens dien je de stappen te doorlopen. De eerste stap is het invullen van je persoonlijke gegevens. Dat verloopt relatief vanzelfsprekend. In de tweede stap controleer je samen met de Rabobank of je in een geschikt financiële situatie zit om te gaan beleggen. Je voert je intenties om te gaan beleggen in tijdens de derde stap in het proces. In de vierde stap maakt de Rabobank een inschatting van de kosten en de winst. Dat gebeurt op basis van de informatie die je zelf invoert, bijvoorbeeld voor welk bedrag je wilt beleggen en hoeveel transacties je per jaar gaat doen. Tijdens elk van deze stappen is het mogelijk om de aanvraag te annuleren.

Het controleren en ondertekenen van je aanvraag

In de vijfde stap kun je al je gegevens controleren. Wanneer je alles zorgvuldig ingevuld hebt, en je zeker bent van je aanvraag, dan dien je deze te ondertekenen. Dat is de zesde en laatste stap. De Rabobank zal de aanvraag voor je controleren en afhandelen.

18 februari 2021
Was this article helpful?