Een rekening openen bij BinckBank

Beleggers krijgen bij de BinckBank verschillende mogelijkheden om hun geld te investeren. Het openen van een rekening bij de BinckBank is een vanzelfsprekend proces. Allereerst ga je naar de homepage: https://www.binck.nl/. Rechtsboven in het scherm klik je op “Klant Worden”. Je komt dan in het scherm in de onderstaande afbeelding terecht.

Kies het profiel dat bij je past

Bij BinckBank hebben klanten veel keuzevrijheid. Het is mogelijk om je geld te laten investeren of om dat helemaal zelf te doen. In dit voorbeeld kiezen we voor “Zelf Beleggen”. De andere opties zijn “Laten Beleggen”, “Fondsbeleggen”en “Pensioenbeleggen”. Klik op “Open Rekening” wanneer je een beslissing gemaakt hebt. Het onderstaande menu verschijnt.

Stap 2 van de aanvraag bij BinckBank

De aanvraag bestaat uit 9 stappen. In de eerste stap vraagt de BinckBank om je e-mailadres ter registratie. In de tweede stap geef je nog een keer op welk type beleggersrekening je wenst te openen. Je kiest eveneens direct het beleggingspakket. Dat zijn Green, Blue en Black. Green is voor beleggers die niet veel tijd willen zijn. Black is voor fanatiekelingen die dagelijks transacties doen. Blue zit daar tussenin. Het is in een later stadium nog mogelijk om je keuze aan te passen.

Het opgeven van je persoonlijke gegevens

Als je het type rekening hebt gekozen, dan is het tijd voor de derde stap. Hierin geef je jouw persoonlijke gegevens door. Dat zijn zaken zoals naam, geboortedatum en geboorteland. Daarnaast vul je het documentnummer en de vervaldatum van je legitimatiebewijs in. De vierde stap betreft het invoeren van je adresgegevens. In de vijfde stap vraagt BinckBank om je beroepsgegevens. Vul de gevraagde informatie naar waarheid in en klik na iedere stap op “Volgende”.

Financiële gegevens

Je financiële gegevens geef je in de zesde stap door. Het gaat om je arbeidsstatus, je bronnen van inkomen en je vrij besteedbare vermogen. Daarnaast vraagt de BinckBank hoeveel geld je denkt te investeren en in welke beleggingsinstrumenten je geld steekt. Druk op “Volgende” om je aanvraag voort te zetten.

Verificatie van je aanvraag via de mobiele telefoon

De zevende stap dient ter identificatie. Je geeft je mobiele telefoonnummer door en je ontvangt binnen enkele seconden een bericht van de BinckBank. Daarin staat een code van 5 cijfers. Door deze in te voeren ga je door naar de volgende stap. Daarin krijg je de algemene voorwaarden gepresenteerd. Klik op “Accepteren” wanneer je akkoord gaat met de gepresenteerde informatie. Om je aanvraag af te ronden stuur je kopieën van je officiële legitimatiedocumenten op. BinckBank gaat nu aan de slag om je gegevens te controleren. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een bericht.

15 februari 2021
Was this article helpful?