Zo koop je een beleggingsinstrument bij DEGIRO

Via het beleggersplatform van DEGIRO koop je met een account beleggersproducten aan. Log allereerst in bij deze broker door naar https://trader.degiro.nl/ te gaan. Je ziet het onderstaande scherm verschijnen.

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”. Je bent nu op het beleggersplatform van DEGIRO. Je ziet overzichten van koersen, leest het laatste nieuws en hebt inzicht in je portefeuille.

Kies een beleggingsinstrument uit

Bij DEGIRO zijn er verschillende manieren om op zoek te gaan naar instrumenten om aan te kopen. Op de hoofdpagina staan bijvoorbeeld “Stocks to Watch”. Verder zie je onder andere de grootste stijgers en dalers, populaire valutaparen en verhandelbare grondstoffen. Uiteraard is het eveneens mogelijk om helemaal zelf een beleggingsproduct uit te kiezen. Hou daarvoor je muis links in beeld op “Producten”. Er komt een keuzemenu tevoorschijn met de beschikbare beleggingsinstrumenten, gesorteerd per categorie. Een andere manier is om bovenaan een naam in te typen in het zoekmenu.

Analyseer de specificaties van een product

In dit voorbeeld is gekozen voor het aandeel van ASML Holding. Door op het beleggingsinstrument te klikken krijg je het onderstaande overzicht te zien.

Door op “Interactieve grafiek” te klikken ben je in staat om zelf analyses te maken. Door verder naar beneden te scrollen zie je onder andere wat de visie van analisten is. Klik rechts bovenin het scherm op de groene knop met “KOOP” wanneer je zeker bent van het product. Aan de zijkant van je beeld verschijnt het onderstaande scherm.

Geef de details van je aankoop door

In dit menu geef je de specificaties van je aankoop door. Je vult onder andere het aantal en het ordertype in. De opties zijn Limit Order, Market Order, Stoploss en Stoplimit Order. Geef daarnaast aan of het om een dagorder of een doorlopende order gaat. Klik op “Plaats order” wanneer je overtuigd bent van je aankoop. Let erop dat je altijd voldoende balans op je account hebt staan om de aankoop te doen. Het is niet mogelijk om vanaf een andere rekening aankopen te doen. Je dient dan eerst geld op je beleggersaccount te storten via je vaste tegenrekening.

12 februari 2021
Was this article helpful?