Beleggen bij AvaTrade

AvaTrade geeft klanten de mogelijkheid om hun geld geheel zelfstandig te beleggen. Dankzij uitgebreide software ben je in staat om weloverwogen investeringen te doen. Desgewenst volg je experts op de markt met de programma’s waarmee je automatisch belegt. AvaTrade biedt tutorials en handleidingen aan om beginnende beleggers op weg te helpen.

De beleggingsproducten om uit te kiezen bij AvaTrade

AvaTrade heeft een uitgebreid aanbod van beleggingsproducten. Je kiest uit aandelen, grondstoffen, valuta, cryptocurrencies, CFD’s en indexen. Bovendien verhandel je deze aandelen over de hele wereld.

De kosten van beleggen bij AvaTrade

AvaTrade verdient geld door gebruik te maken van spreads. Hierdoor betaal je alleen wanneer je actief handel drijft. Bij AvaTrade zijn de spreads variabel. We zijn daarom niet in staat om je te vertellen hoe hoog ze precies zijn. Aan elke spread zit wel een bepaald minimum verbonden. Door het variabele karakter en de vele producten heeft het niet veel zin om hier individuele kosten te benoemen. Voor een compleet overzicht verwijzen we je door naar https://www.avatrade.nl/trading-info/financial-instruments-index.

De software bij AvaTrade

Klanten van AvaTrade bepalen zelf de weg die ze op de markt nemen. Daarvoor krijgen ze de beschikking over twee platformen. Dat zijn MetaTrader 4 en 5 en AvaTrader. MetaTrader 4 is een van de grootste en populairste online handelsplatformen. Met het programma maak je zelf analyses en volg je koersen. AvaTrade richt zich vooral op het beleggen in CFD’s en forex. Je volgt live nieuws, koersen en analyses. Met een druk op de knop reageer je snel op schommelingen in de markt. Beide platformen bieden gedeeltelijk hetzelfde aan. Tegelijkertijd zijn het mooie aanvullingen op elkaar omdat ze gespecialiseerd zijn in andere beleggingsproducten. De programma’s hebben allebei een mobiele versie die volledig ondersteund wordt door zowel Apple als Google.

Software om automatisch mee te beleggen

Aan programma’s is er geen gebrek bij AvaTrade. Naast de bovengenoemde software zijn er namelijk platformen waarmee je automatisch belegt. Je volgt dan de aan- en verkopen van een expert op de markt. AvaTrade biedt DupliTrade en ZuluTrade aan. De beide softwarepakketten vervullen grotendeels dezelfde rol. Ze maken gebruik van deskundig advies om je te helpen bij het maken van beslissingen. Het is zelfs mogelijk om ervoor te kiezen dat je automatisch het gedrag van een expert op de markt volgt en kopiëert.

Probeer deze online broker gratis uit met een demo-account

AvaTrade probeert alle soorten beleggers tegemoet te komen. De vele beleggingsproducten en de uitgebreide software is vooral toegespitst op ervaren beleggers. Maar er zijn ook zeker mogelijkheden voor beginners. Een daarvan is het demo-account. Hiermee handel je met virtueel geld. Verder gelden dezelfde regels. Je krijgt daardoor realistische resultaten. AvaTrade heeft als extra hulp voor beginnende beleggers begrippenlijsten op de website staan. Daarnaast vergaar je kennis door de tutorials door te lezen en de instructievideo’s te bekijken.

De verschillende accounts bij Avatrade

Naast de demo-account zijn er nog vier verschillende, echte accounts. Welke het best bij jou past, is vooral afhankelijk van het vermogen dat je beschikbaar stelt. Het account Silver vraagt je om minimaal €100,- in te leggen. Bij de Gold versie is dat €1000,-. Het voordeel bij dit account is dat je een eigen account manager krijgt. Voor een Platinum account bedraagt de minimale inleg €10.000,-. AvaSelect is een speciaal account waarvoor je een aparte aanmeldingsprocedure voor moet doorlopen om in aanmerking te komen. Het komt er in het kort op neer dat je tenminste €100.000,- op je account moet storten.

De klantenservice bij AvaTrade

Klanten bereiken de klantenservice telefonisch, via de e-mail of door gebruik te maken van de live chat. Alle opties zijn doordeweeks 24 uur per dag beschikbaar. Medewerkers staan klanten uitgebreid te woord en je hoeft nooit lang te wachten op een reactie via de mail. Nederlandse accounts krijgen altijd een Nederlandstalige medewerker te spreken. Het overgrote gedeelte van de website is eveneens gewoon in het Nederlands. De sectie met veelgestelde vragen valt daar niet onder.

De conclusie over beleggen bij AvaTrade

Aan mogelijkheden zijn er bij Avatrade geen gebrek. Je verhandelt veel verschillende beleggingsopties over de hele wereld. De kosten zijn daarnaast overzichtelijk omdat je alleen voor spreads betaalt. Deze zijn wel variabel, waardoor ze niet geheel voorspelbaar zijn. Klanten krijgen de toegang tot een veelvoud aan handelsplatformen. Hierdoor krijgen ze de kans om zelf hun favoriet uit te kiezen. Bovendien ben je met de software in staat om de markt te volgen en zelf analyses te maken. Je krijgt daarnaast toegang tot software om automatisch mee te beleggen op basis van inzichten van kenners van de markt. Door het actieve karakter van beleggen bij AvaTrade spreekt de online broker met name ervaren beleggers aan. Maar er zijn veel initiatieven om beginners op weg te helpen. De klantenservice is goed bereikbaar en staat klanten desgevraagd uitgebreid te woord.

16 februari 2021
Was this article helpful?