Beleggen bij BinckBank

Met een veelvoud aan opties probeert BinckBank zoveel mogelijk verschillende beleggers aan te spreken. Je kiest bijvoorbeeld zelf of je actief of passief belegt. Met de tools op het platform ben je in staat om zelf beslissingen te nemen. Maar je laat dit net zo gemakkelijk over aan beheerders. In dit artikel lees je wat de mogelijkheden bij BinckBank zijn en of deze online broker geschikt is voor jou.

Er zijn drie opties om zelf te beleggen

BinckBank biedt drie verschillende mogelijkheden aan als je voorkeur uitgaat naar actief te beleggen. Dat zijn Zelf Beleggen Green, Blue en Black. Green is vooral geschikt voor beleggers die niet veel aan- en verkopen uitvoeren. Blue is beter wanneer je alles graag nauwlettend in de gaten houdt en maandelijks meerdere transacties uitvoert. Black is voor fanatieke beleggers die dagelijks bezig zijn met hun investeringen. Daarnaast is het mogelijk om passief te beleggen bij BinckBank. De opties zijn Zelf Beleggen, Pensioenbeleggen en Laten Beleggen.

Het platform om waarmee je belegt bij BinckBank

Bij BinckBank krijgen klanten meerdere opties om hun beleggingen in de gaten te houden en analyses te maken. Het standaard platform is toegankelijk via de website en heeft een applicatie die te downloaden is voor smartphones. Hierop vind je realtime koersinformatie, ontvang je het laatste nieuws en voer je analyses uit. Daarnaast zijn al jouw investeringen inclusief rendement in te zien.

Protrader is software voor fanatieke beleggers

Als belegger krijg je nog meer opties als je kiest voor ProTrader. Je krijgt toegang tot deze software als je kiest voor Zelf Beleggen Blue of Zelf Beleggen Black. In Protrader voer je fundamentele en technische analyses uit. Je verhandelt aandelen uiterst snel dankzij one click trading. Bovendien heb je inzicht in de allesomvattende grafieken van TradingView. Je voert geavanceerde orders in met limieten om automatisch te kopen of te verkopen. Protrader is daarnaast in staat om de winstpotentie van beleggingen die je overweegt uit te rekenen met De Optiecalculator.

De beleggingsinstrumenten om actief mee te beleggen

Bij BinckBank verhandelen beleggers aandelen, opties, fondsen, ETF’s, obligaties, grondstoffen, turbo’s en futures. Deze broker heeft een eigen product dat Binck TurboXL heet. De kosten voor het verhandelen van beleggingsinstrumenten is afhankelijk van het profiel dat je gekozen hebt.

De kosten en opties van Zelf Beleggen Green

Met Zelf Beleggen Groen krijg je inzicht in de realtime koersen van de Euronext regio. De servicekosten bedragen €3,50 + 0.01 % van het vermogen. Voor portefeuilles met een waarde boven de €450.000,- worden geen extra servicekosten in rekening gebracht. Het verhandelen van Binck turbo’s is gratis. Voor aandelen betaal je €1,- + 0,15 %, met een minimum van €8,- en een maximum van €150,-. Opties kosten €2,75 en futures €4,– per contract.

De kosten en opties van Zelf Beleggen Blue

Je beschikt over realtime koersen van de Euronext regio, de Amerikaanse beurzen en US Options als je voor Zelf Beleggen Blue kiest. Jaarlijks ben je €8,50 + 0,015 % kwijt aan servicekosten. Over het gedeelte van je beleggingen boven de €400.000,- worden geen kosten in rekening gebracht. Je verhandelt Binck turbo’s kosteloos. Voor het verhandelen van aandelen ben je €1,- + 0,1 % kwijt. Die kosten zijn altijd minimaal €7,- en maximaal €150,-. Voor je eerste 50 contracten betaal je €1,75 per stuk. Daarboven zijn de kosten €1,50. Futures kosten €2,95 per stuk voor de eerste 50 en daarna €2,50.

De kosten en opties van Zelf Beleggen Black

Met Zelf Beleggen Black krijg je toegang tot exclusieve masterclasses en evenementen. Daarbovenop maak je gebruik van een relatiemanager die zich persoonlijk bezighoudt met jouw investeringen. De servicekosten zijn €25,- per maand + 0,015 %. Je betaalt helemaal geen servicekosten als je per maand 75 transacties uitvoert of minimaal €500,- kwijt bent aan transactiekosten. Het verhandelen van Binck turbo’s is volledig kosteloos. Handelen in aandelen kost 0,1 % + €1,- met een minimum van €6,- en een maximum van €75,-. Opties kosten €1,75 per contract voor de eerste 50. Nummer 51 tot en met 100 kosten €1,50,-. Voor elk contract dat je daarna verhandelt ben je €1,25 kwijt. BinckBank hanteert dezelfde opdeling bij futures. Je betaalt €2,50 per stuk voor de eerste 50, tot en met 100 ben je €2,25 kwijt en daarna kost ieder contract €2,-.

Kosten van ETF’s en Beleggingsfondsen

Bij Zelf Beleggen Green, Blue en Black betaal je evenveel voor ETF’s en Beleggingsfondsen. Je dient €1,- + 0,1 % te betalen voor ETF’s. Dit bedraagt minimaal €6,- en maximaal €150,–. Voor beleggingsfondsen wordt €1, –+ 0,15 % in rekening gebracht. Het minimale bedrag is €8,- en het maximale bedrag is €150,-.

Andere mogelijkheden om te beleggen bij BinckBank

Naast Zelf Beleggen is het bij BinckBank mogelijk om het werk gedeeltelijk uit handen te geven. Daarvoor heeft BinckBank meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld Fondsbeleggen. Hiermee investeer je in fondsen en ETF’s. Het is mogelijk om maandelijks kosteloos meer geld in te leggen zodra je eenmaal begonnen bent. Bij Pensioenbeleggen profiteer je eveneens van begeleiding. Je maakt gebruik van je jaarlijkse, extra vermogen om een comfortabel pensioen op te bouwen. Een derde mogelijkheid is Laten Beleggen. Hierbij kies je een risicoprofiel en laat je BinckBank de rest doen.

Er zijn drie opties om je geld te laten beleggen bij BinckBank

BinckBank geeft je drie mogelijkheden wanneer je kiest om je geld te laten beleggen. Laten Beleggen Forward kan vanaf elk bedrag. Het doel is om je vermogen over langere tijd toe te laten nemen. De kosten liggen tussen de 0,76 en 0,79 % per jaar. Bij Laten Beleggen Comfort probeert BinckBank zo min mogelijk risico te nemen. Je kiest hiervoor wanneer je een bedrag van €5.000,- of meer inlegt. De kosten bedragen 1,08 to 1,32 % per jaar. De derde optie is Laten Beleggen Select. Hierbij houdt BinckBank rekening met je persoonlijke wensen en voorkeuren. Een manager is dagelijks actief bezig met het beheren van je vermogen. Je vermogen dient minimaal €25.000,- te bedragen voor Laten Beleggen Select. De vaste kosten per jaar bedragen 1,55 %. Daarnaast sta je aan het einde van een kalenderjaar 10 % van de winst af aan BinckBank.

De klantenservice bij BinckBank

Je bereikt de klantenservice van BinckBank telefonisch of door een e-mail te sturen. De helpdesk is op doordeweekse dagen van 08:00 tot 22:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend. Daarnaast kunnen klanten een afspraak maken op het kantoor in Amsterdam. Je krijgt altijd contact met een Nederlands sprekend personeelslid. De medewerkers staan je vriendelijk te woord en proberen je zo goed mogelijk te helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.

De procedure bij het overlijden van de houder van de beleggersrekening

Het is verstandig om het overlijden van een houder van een beleggersrekening zo snel mogelijk door te geven aan BinckBank. Zij blokkeren dan de rekeningen die op naam staan van de overledene. Na het afgeven van de noodzakelijk documenten en het afhandelen van de officiële procedure heeft de rechtmatige erfgenaam twee keuzes. Hij of zij kan de beleggingen verkopen en het geld laten overstorten op een andere rekening. Het is daarnaast mogelijk om de beleggingen gewoon door te zetten en de de strategie aan te passen. De beleggersrekening behoudt dan wel de naam van de originele eigenaar.

Conclusie over beleggen bij BinckBank

Er zijn veel opties wanneer je ervoor kiest om te beleggen bij BinckBank. Zowel passieve als actieve beleggers hebben de vrijheid om een passend profiel te selecteren. Desgewenst maak je gebruik van uitgebreide software om je beleggingsstrategie te bepalen. Maar het is ook mogelijk om zoveel mogelijk werk uit handen te geven aan BinckBank. De website en het platform draaien soepel. Actieve beleggers zijn daarom altijd op de hoogte van het laatste nieuws en relevante koersen.

15 februari 2021
Was this article helpful?