Een aankoop doen bij Mexem

Om beleggingsproducten aan te kopen bij Mexem ga je naar https://www.mexem.com/?lang=nl. Klik rechts bovenin het scherm op “Inloggen”. Je komt in het inlogscherm terecht.

Voer je naam en wachtwoord in en klik op “Login”.

De webomgeving van je eigen account

Je bent nu ingelogd bij Mexem en zit in het hoofdmenu van je eigen account. Bovenaan in het scherm navigeer je door de de mogelijkheden. Je kijkt bijvoorbeeld naar de koersen op huidige markten, je handelsgeschiedenis of je portfolio. Een aankoop uitvoeren is op twee manieren mogelijk.

Methode 1: Een overzicht van alle markten om een aankoop doen

Via methode één zoek je beleggingsposities via een overzicht van de markt. Je klikt daarvoor bovenin het scherm op “Markets”. Selecteer vervolgens het product dat je aan wenst te kopen. In dit voorbeeld kiezen we voor de AMS EOE Index. Door op een product te klikken krijg je meer informatie te zien. Je ziet onder andere de koers over de afgelopen periode. Klik aan de linkerkant op “Buy” wanneer je besluit om een beleggingsproduct te kopen. Aan de rechterkant van je scherm verschijnt het onderstaande transactiemenu.

Methode 2: Zoek een product op basis van naam

Het is niet noodzakelijk om de markten te doorzoeken om een product te kopen. Wanneer je precies weet wat je aan gaat kopen, dan klik je in het hoofdmenu aan de rechterkant op “Trade”. Er verschijnt aan de rechterkant een scherm. In het veld naast het vergrootglas schrijf je de naam van het beleggingsproduct dat je wenst te verhandelen. Klik op het product van je keuze, bijvoorbeeld de AMS EOE Index. Je komt in het transactiemenu zoals hieronder is afgebeeld.

De details van je aankoop bij Mexem

Geef de specificaties van je aankoop door. Dat zijn onder andere het aantal en specifieke ordertypes. Bij Mexem geef je bijvoorbeeld een stop of een limit door. Wanneer je zeker bent van je aankoop dan klik je onderaan op “Submit Buy Order”. Mexem vraagt je om je aankoop te confirmeren. Het is alleen mogelijk om transacties uit te voeren met geld dat op je account staat.

15 februari 2021
Was this article helpful?