Geld Storten Op Je Beleggersrekening bij IG

De beleggersrekening bij de IG functioneert grotendeels op dezelfde manier als een standaard bankrekening. Dat geldt ook voor geldbedragen op je account storten. Op https://www.ig.com/nl/hoe-u-geld-op-uw-rekening-zet staat een overzicht met de beschikbare opties. Bij IG zijn dat Betaalkaart (Visa-Delta, Solo, Electron), Credit card (Visa, MasterCard), Bankoverschrijving, PayPal of door gebruik te maken van je smartphone.

Betalen met PayPal, een credit card of een betaalkaart

Bij IG verlopen betalen met PayPal, een credit card of een betaalkaart grotendeels op dezelfde manier. Je logt allereerst in bij de IG. Vervolgens selecteer je “Geld overmaken”. Kies daarna de optie die jou voorkeur heeft. De betaling verloopt daarna via de omgeving van je keuze. Je wordt bijvoorbeeld doorverwezen naar de omgeving van jouw bank om de betaling af te ronden.

Geld overmaken via een bankoverschrijving

Om geld te storten vanaf een andere bankrekening dien je eerst in te loggen in de omgeving van de betreffende bank. Begin vervolgens met een verzoek om geld over te boeken. De begunstigde is in dit geval IG Europe GmbH. Op dit gebied wijkt een overboeking dus af van geld naar een standaard bankrekening overboeken. Vul je eigen gegevens bij de IG in onder betalingskenmerk. Dat zijn je IG-cliëntnummer en je naam. Bij omschrijving geef je jouw persoonlijke rekeningnummer bij de IG op. Onderteken het verzoek op de manier die je gewend bent. Het kan tot 3 werkdagen duren voordat het geld op je beleggersrekening staat.

Geld storten met je smartphone

Bij de IG is het mogelijk om geld over te maken met smartphone van zowel een Android als een Apple. Om dit te doen die je de app van IG te downloaden. Die vind je in de Google Play of de App Store van Apple. Log vervolgens in met je gegevens bij de IG. Via het hoofdmenu selecteer je “Betalingen” om geld over te boeken naar je beleggersrekening.

12 april 2021
Was this article helpful?