Aankopen doen met je beleggersrekening bij Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer beleg je geld op twee verschillende manieren. Je investeert eenmalig in een bepaald fonds, of je belegt periodiek. De eerste stappen verlopen bij beide opties op dezelfde manier.

Log in bij Mijn Centraal Beheer

Ga naar https://www.centraalbeheer.nl/ om in te logen bij Mijn Centraal Beheer. Rechts bovenin het beeld staat “Mijn Centraal Beheer”. Klik hierop om het onderstaande scherm te openen.

Voer je naam en wachtwoord in en klik vervolgens op ‘Inloggen”.

Ga naar Mijn Beleggen van Centraal Beheer

Selecteer rechts in het beeld “Snel naar”. Klik daarna op “Mijn producten” om het onderstaande scherm te laten verschijnen.

Centraal Beheer Geld Storten Afb. 2

Kies of je eenmalig of periodiek wilt beleggen

Klik op het bovenste vak met “Beleggen”. Daardoor kom je in het onderstaande scherm terecht. Via dit menu regel je alles wat met je beleggingsproducten bij Centraal Beheer te maken heeft. Je ziet een overzicht van je investeringen, het nog beschikbare vermogen en je rekeningnummer.

Centraal Beheer Geld Storten Afb. 3

Eenmalig een aankoop te doen

Kies voor “Aankopen” om eenmalig geld te investeren. Je krijgt een overzicht van de zeven beschikbare fondsen. Achter elk fonds staat een vak met “Aankoopbedrag”. Vul hier het bedrag in dat je in het bijbehorende fonds wenst te steken. Het is mogelijk om in één keer in meerdere fondsen te investeren. Klik vervolgen onderaan op “Naar overzicht en betalen”. Je komt in het onderstaande scherm met de details van je aankopen terecht.

Centraal Beheer Aankoop Doen Afb. 1

Je betaling afronden

Klik op “Betalen” om door te gaan met de aankoop. In het daaropvolgende scherm selecteer je de bank van je tegenrekening. Het is bij Centraal Beheer alleen mogelijk om via iDEAL en je vaste tegenrekening te betalen. Klik op “Betaal nu”. Centraal Beheer stuurt je door naar de betaalomgeving van je bank. Rond de betaling af op de manier die je gewend bent.

Periodiek beleggen bij Centraal Beheer

Periodiek beleggen regel je eveneens via Mijn Centraal Beheer. Kies voor “Periodiek aankopen”. Om automatisch te beleggen dien je regelmatig geld over te maken naar je beleggersrekening. Vervolgens bepaal je via de fondsverdeler de distributie van het geld over de beschikbare fondsen bij Centraal Beheer. Klik daarvoor op “Zet uw inlegverdeler aan”. Schakel vervolgens de inlegverdeler aan. Je krijgt het onderstaande scherm te zien.

Verdeel je geld over de beschikbare fondsen

Achter elk fonds staat een vakje met “Percentage”. Hiermee geef je aan welk gedeelte van je geld je in welk fonds wilt steken. Het is daarnaast mogelijk om alles evenwichtig te verdelen. Dat doe je door bovenaan op “Verdeel gelijkmatig” te klikken. Wanneer je zeker bent van de verdeling klik je onderaan op “Opslaan”. Vanaf de volgende werkdag is de nieuwe verdeling actief.

16 februari 2021
Was this article helpful?