Geld storten en een aankoop doen bij FitVermogen

Dit artikel legt uit hoe je een aankoop doet bij FitVermogen. Geld storten doe je eigenlijk in een en dezelfde handeling. Want het is niet mogelijk om geld op je rekening bij FitVermogen te bewaren. Dat is ook het geval wanneer je fondsen verkoopt en het bedrag op je rekening van FitVermogen laat storten. Na 5 werkdagen boekt FitVermogen dit geld automatisch over naar je vaste tegenrekening. Bij het uitvoeren van een aankoop dien je rechtstreeks met iDEAL te betalen. Dat dient in ieder geval een storting van een Nederlandse bankrekening te zijn. Bij FitVermogen is iDeal is de enige betaalmogelijkheid.

Het selecteren van een aankoop

Om een aankoop te doen log je in op je account bij FitVermogen. Bovenin staat een menu. De vierde tab heet “Fondsen”. Klik hierop om alle beschikbare beleggingsinstrumenten in te zien. Door je muis op “Fondsen” te houden is het mogelijk om alvast een voorselectie te maken. Je kiest dan uit “Alle NN Fondsen”, “Dividendfondsen”, “Duurzame Fondsen”, “Gemaksfondsen”, en “Populaire Fondsen”. Door op “Fondsen” te klikken kom je in het onderstaande scherm terecht.

Kies het fonds waarin je wenst te investeren

Klik op een fonds om extra informatie in te zien. Je gaat naar een volgend scherm en ziet onder andere wat de koers en de tarieven zijn. Het rendement van de afgelopen jaren is afgebeeld in een grafiek. Daarnaast zie je uit welke onderdelen het fonds bestaat. In de onderstaande afbeelding zie je hoe dit scherm er uitziet.

Voor dit voorbeeld is gekozen voor het “NN Dynamic Mix Fund”. Wanneer je zeker bent van je aankoop klik je op de rode knop rechts in het scherm waar “Nu kopen” in staat. De website stuurt je door naar het onderstaande scherm.

De specificaties van je aankoop

Je krijgt de mogelijkheid om eenmalig of maandelijks geld in het geselecteerde fonds te investeren. Bij beide opties is een minimumbedrag van €25,- van kracht. Voer het gewenste bedrag in en klik op “Controleren” om door te gaan naar de volgende stap. Je krijgt nogmaals de details van je bestelling te zien. Druk op “Bevestigen” om verder te gaan.

Het uitvoeren van je aankoop

In de laatste stap van je bestelling selecteer je de bank waarvandaan je het geld wilt overmaken om je order af te ronden. Het is niet nodig om hiervoor je tegenrekening te gebruiken. Vervolgens klik je op “Naar iDEAL”. FitVermogen stuurt je door naar de omgeving van de geselecteerde bank. Maak hiervandaan het bedrag via iDEAL over op de manier die je gewend bent.

16 februari 2021
Was this article helpful?