Een aankoop doen met je beleggersrekening bij de ING

Met je beleggersrekening bij de ING Bank koop je in een aantal handelingen aandelen, obligaties of andere beleggingsinstrumenten. Je hebt een “Zelf op de Beurs” account nodig om zelfstandig aankopen te doen. Ga allereerst naar https://www.ing.nl/particulier/index.html. Klik rechts bovenin op “Inloggen”. Vul je naam en wachtwoord in en klik wederom op “Inloggen”. De ING stuurt je een SMS bericht. Hierin staat een code met 6 tekens. Voer deze code in en klik nogmaals op “Inloggen”.

Selecteer je beleggersrekening

Je bent nu in de omgeving van je eigen account bij de ING aangekomen. Je ziet in het overzicht tenminste een betaalrekening en een beleggersrekening staan. Klik op je beleggersrekening. Je krijgt nu een overzicht te zien van onder andere je rendement, je portefeuille en de totale waarde van je beleggingsproducten. Links in het beeld staat Portefeuille, Ontdekken en Markten. Klik op een van de onderste twee om meer informatie over beleggingsinstrumenten te krijgen. Om een aankoop te doen klik je onder Portefeuille bovenaan het scherm op “Aan- en verkopen”. Een tweede optie is om onderaan op “Zoek beleggingen” te klikken. Je krijgt het onderstaande menu te zien.

Zoek een beleggingsproduct om aan te kopen

In de zoekbalk typ je de naam van het product dat je aan wenst te kopen. Zodra je begint te typen krijg je suggesties te zien. Voor dit voorbeeld is gekozen voor het aandeel van Philips. ING laat een scherm zien met het risico dat bij het product hoort en of jij geschikt bent om het instrument aan te kopen. Dit is hieronder afgebeeld.

Klik onderaan op “Verder” om door te gaan.

De specificaties van je aankoop

In het volgende scherm geef je de details door van je aankoop. Je geeft onder andere het aantal door dat je van het betreffende beleggingsinstrument wenst te kopen. Bij de ING is het mogelijk om gebruik te maken van specifieke ordertypes. Dat zijn limiet, bestens, stop-loss en stop-limiet. Hieronder is het scherm weergegeven waarin je de specificaties van je opdracht doorgeeft.

Vul de specificaties van je order in en klik op “Volgende”. Let erop dat je voldoende bestedingsruimte op je rekening hebt staan. In het volgende scherm zie je nogmaals de gegevens van je aankoop. Kijk deze na en klik vervolgens op “Bevestigen”.

15 februari 2021
Was this article helpful?