Geld storten op je beleggersrekening bij Centraal Beheer

In een paar stappen stort je geld op je rekening bij Centraal Beheer. Er zijn twee manieren om dit te doen. Je stort eenmalig geld of geeft de opdracht om periodiek een bedrag over te maken. Het storten van vermogen om mee te beleggen regel je rechtstreeks vanaf je tegenrekening. Dat is de enige rekening waarvandaan het toegestaan is om geld over te maken.

Zo vind je de gegevens voor de overboeking

Om geld over te boeken dien je de bankgegevens correct in te voeren. Een punt om op te letten is dat je niet je eigen rekeningnummer opgeeft wanneer je geld overboekt. In plaats daarvan geef je het bankrekeningnummer van Centraal Beheer op. Vul je eigen rekeningnummer bij omschrijving in. Log in bij Centraal Beheer om je gegevens te vinden.

Inloggen bij Centraal Beheer

Om te beginnen log je in bij Centraal Beheer. Ga naar de website: https://www.centraalbeheer.nl/. Klik rechts bovenin het scherm op “Mijn Centraal Beheer”. Het onderstaande scherm verschijnt.

Vul je gegevens in en klik op “Inloggen”.

Ga naar je beleggersgedeelte van je account

Rechts in je beeld staat “Snel naar”. Klik hierop en selecteer vervolgens “Mijn producten”. Je krijgt het onderstaande scherm te zien.

Kies of je eenmalig of periodiek geld over wilt maken

Klik op het bovenste vak met “Beleggen”. Daardoor kom je in het overzicht terecht van je beleggingsproducten bij Centraal Beheer. Vanaf dit scherm regel je overboekingen en de verdeling van je geld over de beschikbare fondsen.

Periodiek geld overboeken

Geld overmaken naar je beleggersrekening regel je vanaf de omgeving van je tegenrekening. Door op “Periodiek aankopen” te klikken krijg je de noodzakelijke gegevens te zien. Ga naar de omgeving van je bank. Vul het bedrag in en de frequentie waarmee dit overgemaakt dient te worden. Bij de naam van de ontvanger vul je “Stichting juridisch eigenaar Achmea paraplufonds A” in. Het rekeningnummer van Centraal Beheer is “NL79ABNA0405364660”. Geef je eigen rekeningnummer bij Centraal Beheer op bij “Omschrijving”. Je verzoek wordt in behandeling genomen. Binnen enkele werkdagen is je opdracht rond en stort je periodiek geld op je beleggersrekening.

Eenmalig geld overmaken

Eenmalig geld overmaken doe je in principe op dezelfde wijze. Je geeft alleen dan niet op dat je het geld periodiek overmaakt. Ga wederom naar de omgeving van de bank van je tegenrekening. Begin een betalingsopdracht. Bij de naam van de rekeninghouder van de ontvanger vul je “Stichting juridisch eigenaar Achmea paraplufonds A” in. Het rekeningnummer is “NL79ABNA0405364660”. Bij “Omschrijving” geef je het nummer van je beleggersrekening op. Je betaling is nu afgerond. Het duurt tot enkele dagen voordat het geld op je rekening staat.

16 februari 2021
Was this article helpful?