Beleggen bij de Saxo Bank

De Saxo Bank is een van oorsprong Deense broker die inmiddels al jarenlang wereldwijd opereert. Kenmerkend is het uitgebreide softwarepakket waarmee klanten hun eigen analyses en beslissingen maken. Het is daarnaast mogelijk om je geld beheerd te laten beleggen of om gebruik te maken van de adviezen van experts. Met de verschillende soorten accounts probeert de Saxo Bank een grote groep potentiële klanten aan te spreken. Desondanks is beleggen bij deze broker vooral geschikt voor klanten met enige ervaring. In dit artikel lees je of beleggen bij de Saxo Bank iets voor jou is.

Het aanbod van beleggingsinstrumenten bij de Saxo Bank

Er is een ruim aanbod aan beleggingsproducten bij de Saxo Bank. Je belegt onder andere in aandelen, opties, obligaties, forexen en futures. CFD-trading behoort eveneens tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs meer dan 9.000 contracten beschikbaar. Met een account handel je op 30 beurzen in 26 verschillenden landen. Daar zitten de meeste Europese landen en de grootste markten in Noord-Amerika en Azië tussen. In totaal kies je uit meer dan 42.000 beleggingsproducten.

De software om mee te beleggen

Bij de Saxo Bank krijg je alle gelegenheid om helemaal je eigen pad op de markt te bepalen. Dat komt met name door de software. Er zijn twee verschillende versies: SaxoTraderGo en SacoTraderPro. Die zijn allebei gratis te gebruiken. SaxoTraderGo is te openen in de webbrowser. Desgewenst download je de applicatie voor je Android of Apple Smartphone. De Go editie is voor een grote groep beleggers uitgebreid genoeg. Met de software ga je 5 jaar terug in de tijd en bestudeer je koersen van beleggingsinstrumenten. Je maakt zelf analyses maar het is ook mogelijk om deze op te vragen. De gegevens die worden aangereikt zijn opgesteld door FactSet Research Systems. Als je echt alles tot in de details uit wilt pluizen dan is SaxoTraderPro voor jou. Dat programma dien je wel eerst te downloaden op je PC.

Zelf analyses maken bij de Saxo Bank

De Saxo Bank presenteert zichzelf als een broker voor ervaren en professionele beleggers. Met SaxoTraderPro ben je in staat om uitgebreid onderzoek te doen naar ieder beleggingsinstrument. Je opent bijvoorbeeld zes schermen naast elkaar met elk een eigen analyse. Via de software is het mogelijk om 20 jaar terug in de tijd te gaan.

Hulp voor beginnende beleggers

Om optimaal te profiteren van de mogelijkheden bij de Saxo Bank dien je de nodige kennis over beleggen te hebben. De online broker probeert je hier zoveel mogelijk bij op weg te helpen. Online zijn er handleidingen beschikbaar. Hierin vind je informatie over beleggingsinstrumenten. Daarnaast verschijnen er dagelijks tips van beleggingsexperts en andere nieuwsberichten. Er staan cursussen op de website die je helpen om wegwijs te worden. Al deze informatie is alleen beschikbaar in het Engels. Het aanmaken van een demo-account behoort tot de mogelijkheden. Deze blijft 20 dagen bestaan en je ontvangt €100.000,- euro aan virtueel krediet.

De kosten om te beleggen bij de Saxo Bank

Bij de Saxo Bank betalen klanten met name voor het uitvoeren van transacties. Hierbij geldt over het algemeen dat het voordeliger is om grote transacties te doen. Daarbovenop worden klanten die erg actief zijn beloond. Het verhandelen van Nederlandse aandelen kost 0,1%, met een minimum van €12.-. Wanneer je meer dan 100 transacties per maand uitvoert, dan daalt het minimum naar €9,-. Aandelen uit de Verenigde Staten verhandelen kost $0,02 per stuk met een minimum van $15,-. Voor opties en futures betaal je $1,50 per contract of transactie. Voor een volledig overzicht van de kosten verwijzen we je door naar https://www.home.saxo/nl-nl/rates-and-conditions/pricing-overview.

Klantvriendelijkheid en de bereikbaarheid van de klantenservice

Bij de Saxo Bank staat de klantenservice 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor je klaar. Er is een apart telefoonnummer voor Nederlandstalige klanten. Je wordt dus altijd door een Nederlandssprekende medewerker te woord gestaan. Via de website van de Saxo Bank maak je gebruik van de live chat. Die staat klanten in het Engels te woord. Een derde mogelijkheid is het sturen van een e-mailbericht. Je krijgt snel, uitgebreid en in het Nederlands antwoord op je vragen en opmerkingen.

Procedure bij het overlijden van een rekeninghouder

Bij het overlijden van een rekeninghouder volgt Saxo Bank de voorgeschreven procedure op. Ze blokkeren het account van de overledene zodra ze zijn ingelicht door de nabestaanden. Daarna zijn er twee mogelijkheden. Wanneer de houder van de rekening getrouwd was of er sprake was van een geregistreerd partnerschap, dan is het niet nodig om een verklaring van erfrecht te verstrekken. Is dat niet het geval, dan dient deze verklaring naar de Saxo Bank opgestuurd te worden. Op basis hiervan wijst de Saxo Bank de nieuwe, rechtmatige eigenaar van de rekening aan.

De conclusie over beleggen bij de Saxo Bank

Met een account bij de Saxo Bank krijg je toegang tot een grote hoeveelheid beleggingsproducten. Dankzij de uitgebreide software stippel je helemaal je eigen plan uit. Mede hierom is de Saxo Bank met name geschikt voor ervaren beleggers. Met de software vraag je uitgebreide informatie over beleggingsinstrumenten op en voer je diepgaande analyses uit. Op de tutorials en cursussen na is alles in het Nederlands. De medewerkers van de klantenservice zijn vriendelijk en staan je uitgebreid te woord bij vragen en problemen.

15 februari 2021
Was this article helpful?