Een beleggersrekening openen bij de Saxo Bank

Binnen een paar stappen open je een rekening bij de Saxo Bank en begin je met beleggen. Om je aanvraag te starten ga je naar https://www.home.saxo/nl-nl. Klik vervolgens helemaal rechts bovenin het scherm op “Rekening Openen”. De Saxo Bank stuurt je door naar het onderstaande scherm.

Voor het openen van een beleggersrekening bij Saxo Bank dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Invoeren van persoonsgegevens
  2. Identificatie
  3. Doorgeven van je verblijfplaats
  4. Financiële gegevens
  5. Je ervaring met beleggen
  6. Belastinginformatie
  7. Het accepteren van de algemene voorwaarden
  8. Het uploaden van een identificatiebewijs

Stap 1: Het invoeren van je persoonsgegevens

Tijdens de eerste stap van je aanmelding voer je een aantal persoonsgegevens in. Dat betreft gegevens zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Zorg er daarnaast voor dat je een veilig wachtwoord gebruikt. Klik vervolgens op “Ga verder”.

Stap 2: Kies een manier om je te identificeren

In de tweede stap van je aanmelding vraagt de Saxo Bank om identificatie. Je identificeert jezelf door een paspoort op te sturen of om te kiezen voor IDIN. Met IDIN bevestig je wie je bent door in te loggen bij je bank. Dit is een snellere methode dan het opsturen van een identificatiebewijs. Kies de methode die je voorkeur geniet. Voor identificatie met IDIN stuurt de Saxo Bank je door naar de omgeving van je bank naar keuze. Je logt dan in bij de bank op de manier die je gewend bent.

Stap 3: Geef je wettelijke verblijfplaats door

De Saxo Bank is net als andere aanbieders van beleggingsproducten verplicht om je verblijfplaats vast te stellen. Geef in de derde stap van je aanvraag je straatnaam, huisnummer, postcode en verblijfplaats door. Klik vervolgens op “Ga verder”.

Stap 4: De financiële informatie om je beleggersrekening te openen

In de vierde stap geef je financiële gegevens door. De Saxo Bank vraagt onder andere wat je beroep is en wat je jaarinkomen is. Daarnaast zijn er vragen die specifiek betrekking hebben op beleggen. Vul de gegevens naar waarheid in en klik op “Ga verder”.

Stap 5: Je ervaring met beleggen

De Saxo Bank vraagt om je ervaring betreffende beleggen. Je geeft onder andere aan hoeveel kennis je hebt over financiële instrumenten. Daarnaast zie je een lijst met beleggingsproducten. Selecteer degene waarin je eerder gehandeld hebt en klik op “Ga verder”.

Stap 6: Belastinginformatie

In deze stap geef je door in welke landen je belastingplichtig bent. Daarnaast vraagt de Saxo Bank om je burgerservicenummer en je nationaliteit. Als laatste dien je te verklaren dat je geen Amerikaans staatsburger bent en geen belasting hoeft te betalen in de Verenigde Staten. Klik daarna wederom op “Ga verder”.

Stap 7: Het accepteren van de algemene voorwaarden

In deze stap krijg je de gelegenheid om de algemene voorwaarden bij de Saxo Bank door te lezen. Door op een van de blauwe links in de tekst te klikken krijg je meer informatie. Klik op “Ik accepteer deze voorwaarden” wanneer je overal mee akkoord bent. Daarnaast geef je door of je door de Saxo Bank benaderd wilt worden voor promoties en persoonlijke advertenties. Het is niet noodzakelijk om hiermee akkoord te gaan om je aanvraag voort te zetten. Klik na het maken van je keuzes op “Ga verder”.

Stap 8: Het uploaden van een identificatiebewijs

In deze stap dien je een geldig kopie van een identificatiebewijs door te geven. Dat moet een paspoort of ID-kaart zijn. De Saxo Bank vraagt je om de voor- en de achterkant. Na het uploaden van de twee bestanden klik je op “Voorleggen”. De Saxo Bank neemt je aanvraag in overweging. Je ontvangt een e-mailbericht zodra je gebruik kunt maken van je rekening.

Het afronden van je aanvraag

Open het e-mailbericht dat je van de Saxo Bank hebt ontvangen. Hierin staat een button met “Aanvraag Afronden”. Klik op deze link. Hiermee bevestig je het opgegeven e-mailadres. Je ziet het bericht met “Bijna klaar! Uw aanvraag is in behandeling genomen. U zult een bevestigings email ontvangen wanneer uw aanvraag is verwerkt.“ De Saxo Bank controleert je aanvraag. Binnen enkele werkdagen krijg je bericht. Wanneer alles in orde is maak je vanaf dat moment gebruik van je beleggersrekening bij de Saxo Bank.

15 februari 2021
Was this article helpful?