Beleggen bij IG

IG is een online broker die veel mogelijkheden aanbiedt. Klanten krijgen toegang tot meer dan 16.000 markten. De IG maakt onderdeel uit van de internationale IG Group. Wanneer je in CFD’s wilt handelen, dan is IG een geschikte aanbieder door de enorme hoeveelheid keuze. Er is maar weinig dat niet te verhandelen is via de IG. Want er is eveneens volop keuze in onder andere aandelen, indexen, grondstoffen en cryptocurrencies. Voor beginnende beleggers is dit aanbod enigszins overweldigend. Voor hen heeft IG cursussen en handleidingen om de fijne kneepjes van het beleggen te leren. Daarnaast is het platform uitgebreid en zijn beleggers in staat om zelf analyses uit te voeren.

Kosten van het handelen in aandelen

IG hanteert voor veel van hun producten een spread. Bij aandelen is dat anders. Daar betaal je alleen wanneer je koopt of verkoopt.  Voor de meeste Europese markten is de commissie voor de IG 0,075 %. Doe je meer dan 10 transacties per maand, dan daalt dit percentage naar 0,05 %. Daar zit wel een minimum aan verbonden van respectievelijk 7,50 en 5,- euro. Het maximum dat je kwijt bent aan commissie is 50,- euro. Voor aandelen in de Verenigde staten betaal je geen percentage maar een vast bedrag per aandeel. Dat is 0,02 euro. Daar zit geen maximum aan verbonden. Je betaalt wel minstens 10,- euro.

De kosten van grondstoffen, indexen, valuta en cryptocurrencies

IG hanteert het CFD principe voor het beleggen in grondstoffen, indexen, valuta en cryptocurrencies. Het aanbod bij deze online broker is gigantisch. Voor al deze producten hanteert de IG een op maat gemaakte spread. Die fluctueert bovendien afhankelijk van de volatiliteit op de markt. Voor de huidige spreads per product verwijzen we je daarom door naar de website van IG. Ze zijn namelijk erg transparant over hun kosten zodat de oplettende belegger altijd weet waar hij of zij mee akkoord gaat.

Klantenservice en bereikbaarheid van de IG

IG is een gigantische broker die internationaal actief is. Desondanks krijgen Nederlandse klanten doordeweeks altijd met een Nederlandstalige medewerker te maken als ze contact opnemen. Ze zijn dan zelfs 24 uur per dag bereikbaar. In het weekend is contact met een Nederlands sprekende medewerker ook geen probleem. Zolang je dit maar overdag doet. De klantenservice is te bereiken via de gangbare kanalen, zoals telefonisch en via e live chat. Bij de IG hebben de medewerkers over het algemeen veel kennis over de markten en aangeboden producten.

Geld naar je account overboeken

Na het aanmaken van een account dien je geld over te maken om te beginnen met handelen. Klanten hebben hiervoor eveneens veel keuze. Je betaalt met je creditcard, via een bankoverschrijving, PayPal of je maakt gebruik van je Apple of Android smartphone.

Geld opnemen van je rekening bij de IG

Het opnemen van geld gaat al net zo makkelijk. Hierbij kies je uit dezelfde opties. Je beschikt bovendien snel over je geld. Bij een bankoverschrijving of een uitbetaling via PayPayl is de kans groot dat het geld dezelfde dag al overgemaakt wordt. Overboekingen naar een creditcard of betaalpas duren doorgaans 2 tot 5 werkdagen. Het minimale bedrag dat je moet opnemen is 150,- euro. Tenzij je balans lager is. Dan mag je het resterende bedrag overmaken.

Het platform bij de IG is zeer uitgebreid

Aan alles is duidelijk dat de IG hun klanten een zo compleet mogelijk ervaring willen bezorgen. Dat merk je aan het aanbod, maar ook aan de software die je gebruikt. IG Markets is toegankelijk via je webbrowser als je een account hebt. Je bent via het web-based platform zelf in staat analyses uit te voeren. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf lijnen te trekken op grafieken. Via hetzelfde scherm krijg je de mogelijkheid om direct over te gaan tot koop. Waardoor alles overzichtelijk blijft en transacties snel en soepel uitgevoerd worden. Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan biedt de IG nog meer mogelijkheden aan. ProRealtime is een van de meest geprezen beleggingsprogramma’s van de wereld. Normaal gesproken betaal je hier 30,- euro per maand voor. Wanneer je bij 4 transacties per maand uitvoert bij de IG, dan is deze software gratis. Daarnaast heeft IG een soepele integratie met programma’s zoals MetaTrader 4 en L2 Dealer.

Applicaties voor onderweg

Naast het platform in de browser heeft de IG applicaties voor de smartphone ontwikkeld. Zowel voor de Android als iOS is het volledig geoptimaliseerd. Hierdoor ben je onderweg in staat om je beleggingen in de gaten te houden. Via de app doe je aankopen en bekijk je koersen van alle producten die de IG aanbiedt. Het is daarbovenop mogelijk om indicatoren in te stellen. Door daar een trading alert aan te koppelen krijg je automatisch een bericht wanneer een door jouw vastgestelde prijs is bereikt.

Uitgebreide mogelijkheden met hulp voor beginnende beleggers

De IG biedt opties aan die ervaren beleggers zeer aanspreken. Het aanbod is enorm en de software laat je zelf de markten onderzoeken. Dit kan wat overweldigend zijn voor beginnende beleggers. Voor hen heeft de IG een aantal methodes om hulp te bieden. Op de website zelf is al behoorlijk veel informatie te vinden. Die bestaat uit artikelen en video’s. Daarnaast zijn er tutorials en is het mogelijk om een virtueel account aan te maken. Je handelt daarmee op dezelfde manier, alleen dan niet met echt geld.

Conclusie over beleggen bij de IG

Bij de IG zijn de mogelijkheden voor beleggers vrijwel eindeloos. Er is een enorm aanbod aan beleggingsinstrumenten. Daarnaast maken klanten gebruik van krachtige en veelzijdige software. Je voert zelf analyses uit en maakt gebruik van actuele koersen. De klantenservice is altijd bereikbaar en is behulpzaam. De IG is veel initiatieven begonnen om beginners wegwijs te maken. Desondanks is beleggen bij de IG met name geschikt voor ervaren beleggers.

18 februari 2021
Was this article helpful?