Een aankoop doen bij IG

Bij online broker IG is het aanbod erg groot. Je account is onderverdeeld in drie verschillende rekeningen. Het is daarnaast mogelijk om bij het aanmaken van je account slechts één of twee van de opties te selecteren. De mogelijkheden zijn CFD, Barriers en opties en Turbo24. Om een aankoop te doen selecteer je eerst een van deze drie rekeningen. Door in te loggen en naar “Dashboard” te gaan krijg je het selectiemenu te zien. Voor dit voorbeeld hebben we gekozen voor CFD.

Selecteer een positie en neem de specificaties door

In de onderstaande afbeelding hebben we “Nederland 25 Cash (200)” geselecteerd.

Het platform van de IG toont meteen nuttige informatie over de geselecteerde positie. Je ziet de koers en de prijzen om te kopen of te verkopen. Bij de IG is deze informatie behoorlijk uitgebreid. Het is mogelijk om ver terug te gaan in de tijd en zelf periodes te bepalen. In dit scherm zet je desgewenst zelfs meerdere grafieken naast elkaar.

Direct kopen of een prijsniveau instellen

Hiermee heb je ook meteen inzicht in de spread. Via het menu linksboven in het scherm selecteer je “Transactie”, “Order” of “Alert”. Met de eerste twee opties besluit je om het geselecteerde product te kopen. Door op transactie te klikken kies je ervoor om dat direct te doen. Via order is het mogelijk om meer specificaties in te stellen. Het voornaamste verschil is dat je een prijsniveau bepaalt. Je gaat met transactie dus niet meteen over tot koop. In plaats daarvan stel je een bedrag in. Zodra het beleggingsinstrument deze waarde bereikt wordt er overgegaan tot koop.

Het instellen van een alert

De derde mogelijkheid is om een alert te plaatsen. Je krijgt dan te horen wanneer het door jou gekozen product een door jou bepaalde waarde bereikt. Het is mogelijk om deze alerts door te spelen naar je e-mail of je smartphone.

18 februari 2021
Was this article helpful?