Een aankoop doen bij eToro

Bij online broker eToro zijn er verschillende manieren om een aankoop te doen. Bovendien zijn er erg veel beleggingsinstrumenten om uit te kiezen. Via het online platform heb je alles zelf in de hand. eToro heeft bovendien de unieke mogelijkheid om de beleggingen van een vooraanstaande investeerder te kopiëren. Voor dit voorbeeld is gekozen voor de aankoop van een aandeel.

Inloggen en je aandeel vinden

Om een aankoop te doen dien je eerst in te loggen bij eToro. Er verschijnt een menu aan de linkerkant van je scherm. Er zijn een aantal opties om een aandeel of ander product te vinden. Klik op “Handelsmarkten” voor het meest complete overzicht. Bovenaan je scherm staan de beschikbare beleggingsinstrumenten afgebeeld. Selecteer op “Aandelen” om het aanbod in te zien. Je vindt je aandeel door op naam te zoeken of door de lijst te doorlopen. Bovenin selecteer je desgewenst een sector. In dit voorbeeld is gekozen voor ASML. Klik op het aandeel om naar het volgende scherm te gaan.

Informatie over het gekozen aandeel

Hier vind je allerlei informatie over het betreffende aandeel. Er is een feed met aan- en opmerkingen van experts. Verder ben je in staat om statistieken en grafieken in te zien. Het is zelfs mogelijk om zelfstandig onderzoek te doen. Klik bovenaan op “Handelen” wanneer je helemaal zeker bent van je aankoop.

Een transactie uitvoeren bij eToro

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, dan krijg je het onderstaande scherm te zien.

Je geeft aan hoeveel stuks je van het betreffende instrument aan wenst te kopen, of je geeft een totaalbedrag op. Aan de rechterkant van het menu wissel je tussen “Bedrag” en “Eenheden”. Verder zijn er voornamelijk drie opties die van belang zijn. Dat zijn “Stop Loss”, “Leverage” en “Take Profit”. Bij de eerste stel je een grens in om een potentieel verlies binnen de perken te houden. Wanneer het product een bepaalde waarde bereikt, dan verkoopt eToro het automatisch voor je. Leverage stelt je in staat om met een hefboom te beleggen. Daarbij heb je meer kans om een grotere winst te behalen, maar het risico is ook een stuk groter. Zulke hefboomproducten worden CFD’s genoemd. Om hierin te handelen is het verstandig om grondig onderzoek naar de aard en de risico’s van CFD’s. Take Profit is min of meer hetzelfde als Stop Loss. Alleen leg je dan een grens aan de bovenkant vast. eToro verkoopt je aandelen automatisch wanneer ze deze hoge waarde bereiken zodat jij je winst veiligstelt.

Het afronden van je transactie

Om een aankoop te voltooien dien je het benodigde bedrag op je account van eToro te hebben staan. Klik onderaan op “Transactie openen” wanneer je helemaal zeker bent van je aankoop. Binnen enkele minuten staan de beleggingsinstrumenten in je portefeuille.

15 februari 2021
Was this article helpful?