Een aankoop doen bij Markets.com

Bij Markets.com voer je in een aantal handelingen een aankoop uit. Log in op je account via https://live-trader.markets.com/. Je ziet hier een uitgebreid overzicht van de beschikbare beleggingsproducten. Helemaal links in beeld staan de verschillende categorieën. Selecteer eerst een van de categorieën en dan een specifiek product. Midden op je scherm krijg je een grafiek met de koers te zien. Bovenin je scherm staan de kosten van aan- en verkoop. Hierdoor heb je meteen inzicht in de spread.

Selecteer de beleggingsoptie die je wilt aankopen

In dit voorbeeld kiezen we voor de aankoop van een aandeel. Selecteer links in beeld het kopje “AANDELEN”. We kiezen hier voor het aandeel van Netflix. Bovenin het scherm geef je tussen de aan- en verkoopwaarde door hoeveel aandelen je wenst te kopen. Let erop dat het bij Markets.com altijd CFD’s betreft. Vul het aantal dat je hebben wilt in, en klik op “Koop”. Je ziet het onderstaande menu.

Het uitvoeren van je aankoop

In dit scherm staan een aantal belangrijke gegevens. Bijvoorbeeld de marge die je beschikbaar dient te hebben. Dit geld dien je op je rekening te hebben staan om de order uit te voeren. In het middelste vakje verander je desgewenst het aantal CFD’s dat je koopt. Als je zeker bent over je aankoop klik je op “Order Plaatsen”.

Stop Loss en Take-Profit bij Markets.com

Bij Markets.com is het mogelijk om direct bij de aankoop een Stop Loss of Take-Profit door te geven. Stop Loss is een ondergrens. Het is een waarde van het beleggingsproduct dat lager ligt dan de aankoopwaarde. Het is bedoeld om grote verliezen te voorkomen. Zodra jouw beleggingsproduct deze waarde bereikt, wordt deze automatisch verkocht om het verlies te beperken. Take-Profit is juist het veiligstellen van winst. Ook deze waarde bepaal je zelf. Deze ligt hoger dan het aankoopbedrag. Wanneer het aandeel deze waarde bereikt, dan worden ze verkocht. Hiermee stel jij de behaalde winst veilig.

17 februari 2021
Was this article helpful?