Een account aanmaken bij Markets.com

In totaal biedt Markets.com vier verschillende accounts aan. Een daarvan is een demoaccount. De andere drie heten Classic Trading Account, Standard Trading Account en Premium Trading Account. Je dient respectievelijk €100,-, €2500,- of €25.000,- over te maken om die te openen. Ga naar https://markets.com/ om te beginnen met je aanvraag. Klik rechts bovenin op de button met “Create Account”. Markets.com stuurt je door naar het onderstaande scherm.

Het invullen van je gegevens

De eerste stap is kort en vanzelfsprekend. Vul je e-mailadres en je wachtwoord in. Klik vervolgens op “Account aanmaken”. Desgewenst kies je ervoor om in te loggen met je account van Google, Facebook of Apple.

Kies het account dat bij je past

Na de vorige stap kom je direct op het handelsplatform terecht. Midden in beeld selecteer je “Demomodus” of “Echte modus”. Om daadwerkelijk de markt op te gaan kies je voor de tweede optie. Als je nog niet bekend bent met beleggen in CFD’s, dan is het verstandig om eerst voor de demomodus te kiezen. Je hebt dan toegang tot alle mogelijkheden. Het enige verschil is dat je met virtueel geld handelt. In dit voorbeeld kiezen we voor “Echte modus”. Je krijgt het menu te zien dat hieronder is afgebeeld.

Vul je gegevens in om je account aan te maken

Zoals Markets.com aangeeft bestaat de aanmeldingsprocedure uit 5 stappen. Dat zijn:

  1. Persoonsgegevens
  2. Fiscale informatie
  3. Financiële informatie
  4. Ervaring met beleggen
  5. Financiële kennis

Stap 1: Persoonsgegevens invoeren

Deze stap ligt redelijk voor de hand. Je voert persoonsgegevens in zoals je naam, geboortedatum en adresgegevens. Daarnaast geef je een telefoonnummer door. Markets.com neemt via dit nummer contact met je op als dat nodig is. Klik op “Volgende” wanneer je alles naar waarheid hebt ingevuld.

Stap 2: Fiscale informatie

Geef in de tweede stap je fiscale woonplaats op. Markets.com vraagt of je een fiscaal identificatienummer (TIN) hebt. In Nederland staat dit bekend als BSN-nummer. Indien nodig geef je nog een fiscaal identificatienummer van een andere land op. In het laatste vak geef je aan of je belastingplichtig bent in de Verenigde Staten. Selecteer “Volgende” om je aanvraag voort te zetten.

Stap 3: Financiële informatie

Deze stap betreft gegevens over je opleiding en je beroep. Je geeft je opleidingsniveau, je arbeidsstatus en het beroep dat je beoefent door. In het tweede gedeelte geef je financiële gegevens op, zoals je jaarinkomen en het spaargeld waarover je beschikt. Klik op “Volgende” na het invullen van deze informatie.

Stap 4: Ervaring met beleggen

In het vierde gedeelte van je aanvraag geef je door hoeveel ervaring je hebt met beleggen. Dat betreft zaken zoals welk bedrag je in valuta, grondstoffen en CFD’s hebt verhandeld in de afgelopen twee jaar. Na het invullen van deze gegevens klik je op “Volgende”.

Stap 5: Financiële kennis

Markets.com heeft deze stap toegevoegd om na te gaan of nieuwe klanten bewust zijn van de risico’s van handelen in CFD’s. Daarbovenop dien je akkoord te gaan met verschillende voorwaarden. Dat zijn de “Overeenkomst beleggingsdiensten”, het “privacybeleid” en “Verklaring van risicobeperking”. Klik de bijbehorende buttons om de documenten te openen en door te nemen. Wanneer je het overal mee eens bent klik je op “Voltooien”. Dit was de laatste stap. Je beschikt nu over een account bij Markets.com.

17 februari 2021
Was this article helpful?