Een aankoop doen bij Plus500

Een beleggingsinstrument kopen is bij Online broker Plus500 zo makkelijk mogelijk gemaakt. Een voordeel van het online platform is dat alles in één overzicht staat. Bij het doen van een aankoop zie je dus direct de koers. Daarnaast schakel je eenvoudig indicatoren en voorspellingen in. In dit voorbeeld kiezen we voor het kopen van een aandeel. Je gaat naar www.plus500.nl en logt in met je gegevens. In het hoofdmenu aan de linkerkant klik je op het tweede item: “Handelen”. Je komt dan in het onderstaande scherm terecht.

Navigeren door het enorme aanbod

Het aanbod bij Plus500 is enorm. Gelukkig is alles overzichtelijk geordend. Aan de linkerkant van het scherm staan verschillende categorieën. Desgewenst kies je voor de meest populaire beleggingsinstrumenten. Daarnaast is het mogelijk om het aanbod te filteren op basis van type, bijvoorbeeld aandeel, grondstof of cryptocurrency. De aandelen zijn nog verder onderverdeeld in subcategorieën.

Overgaan tot aankoop

Als je zeker bent van welk aandeel je hebben wilt, dan is het tijd om over te gaan tot een aankoop. Bij elk aandeel staat de prijs voor aankoop en verkoop. Wanneer je op “Kopen” klikt dan verschijnt rechts in beeld het onderstaande menu. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor Ahold Delhaize.

Geef de specificaties van je aankoop door

In dit menu krijg je de eigenschappen van het geselecteerde aandeel nog een keer te zien. Je ziet de waarde en de vereiste marge. Via “Sluiten bij winst” geef je een maximumwaarde op. Plus500 verkoopt de aandelen automatisch wanneer ze deze waarde hebben bereikt. Op deze manier stel je winst veilig. Met “Sluiten bij verlies” doe je het tegenovergestelde. De vastgestelde minimumwaarde voorkomt dat je verliezen nog hoger oplopen.

Extra opties en meer details

Onder het kopje “Geavanceerd” tref je nog meer mogelijkheden aan. De “Trailing-stop: basispunten” is de eerste. Hiermee geef je het aantal pips aan dat de waarde van het aandeel mag dalen ten opzichte van de maximumwaarde sinds de aankoop. Als dit aantal pips bereikt wordt, dan verkoopt Plus500 de aandelen automatisch. Het is een variatie op stop-loss. Het is verschil is dat trailing-stop rekening houdt met veranderingen in koersen die positief voor jou zijn. Via “Kopen als prijs” geef je een bedrag in euro’s op. Zodra het gekozen aandeel deze waarde bereikt, dan koopt Plus500 bij de eerstvolgende gelegenheid het aantal opgegeven aandelen voor je. Deze orders verlopen na 90 dagen. In de tab daaronder staat extra informatie over het geselecteerde aandeel. Als je zeker bent van je aankoop dan klik je op “Kopen” om de transactie af te roden.

18 februari 2021
Was this article helpful?