Een aankoop doen bij Brand New Day

Brand New Day laat beleggers zelf bepalen in welke fondsen ze hun geld investeren. Het is daardoor niet mogelijk om rechtstreeks aankopen te doen. In plaats daarvan verdeel je jouw vermogen. Bij Brand New Day verdeel je het vermogen dat je momenteel op je rekening hebt staan. Het is daarnaast mogelijk om alvast aan te geven hoe toekomstige stortingen verdeeld dienen te worden. Voor beide opties log je eerst in bij Brand New Day. Op de Homepage van Brand New Day selecteer je rechtsboven in “Inloggen”. In het daaropvolgend keuzemenu kies je voor “Particuliere gebruiker”. Het onderstaande menu verschijnt op je beeldscherm.

Je logt in met je persoonlijke gegevens en er verschijnt een scherm met al jouw rekeningen bij Brand New Day. Selecteer je beleggersrekening en ga verder naar de volgende stap.

Pas de verdeling van je beleggingen aan

Het verdelen van je vermogen doe je in de eerste tab “Overzicht”. Je ziet daar twee kopjes met “Nieuwe inleg aanpassen” en “Belegging aanpassen”. Met de sliders stel je de verdeling van je vermogen in. Maar je doet dit specifieker door op “Andere aandelenfondsen kiezen” te klikken. Dat is bij beide menu’s mogelijk. Het onderstaande scherm verschijnt.

Specifiek instellen waarin je belegt

Je ziet hier één optie met obligatiefondsen. De overige zes zijn aandelenfondsen. De eerste daarvan is BND Wereld Indexfonds Hedged. Dat is een overkoepelend fonds met de 2.200 grootste, beursgenoteerde bedrijven. Het gedeelte van je vermogen dat je in aandelen investeert gaat standaard automatisch naar dit fonds. Wanneer je liever een van de andere opties kiest, dan kan dat via de + en de – die voor het betreffende fonds staan. De percentages veranderen zodat je meteen ziet wat het resultaat is. Let er wel op dat het niet mogelijk is om over de 100% heen te gaan. Je dient eerst bij een fonds het percentage verlagen voordat je dit gedeelte in een ander fonds mag steken. Brand New Day controleert of je de volledige 100% hebt verdeeld. Pas als dit het geval is confirmeer je de doorgegeven veranderingen.

17 februari 2021
Was this article helpful?