Een aankoop doen bij Robeco

Klanten beleggen hun geld bij Robeco in een paar eenvoudige stappen. Om je geld in fondsen te investeren dien je geld op je rekening te hebben staan. Verdeel dit over de fondsen van je keuze door in te loggen op https://www.robeco.nl/. Klik rechts bovenin het scherm op de button “Inloggen”. Vul je gebruikersnaam of e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Selecteer vervolgens “Inloggen”. Je bent nu in je eigen omgeving van Mijn Robeco.

Je beleggersrekening selecteren

Om te beginnen met beleggen moet er bij Robeco geld op je spaarrekening staan. Die heet Reparco. In de omgeving van Mijn Robeco klik je in het selectiemenu aan de linkerkant op “Aan- en verkopen”. Als je de bovenstaande instructies opvolgt, dan zit je nu in het onderstaande scherm.

Je ziet hier onder andere het saldo op je Reparco rekening. Klik op “Selecteer fonds” om je vermogen te verdelen. Robeco laat je het scherm zien dat hieronder is afgebeeld.

Selecteer het fonds waarin je wenst te beleggen

In dit gedeelte van Mijn Robeco zie je alle beschikbare fondsen. Om dit overzicht te krijgen dien je over een Robeco Plus account te beschikken. In de bovenste balk beslis je hoe je de fondsen indeelt. Je past bijvoorbeeld de lengte van de rendementshistorie aan. Door op een individueel fonds te klikken krijg je meer informatie te zien. Achter elk fonds staat “Selecteer”. Daarmee voeg je een fonds toe aan je selectie. Je bent dus in staat om meer dan één fonds uit te kiezen. Onderin het scherm krijg je een balk te zien. Daarin staat onder andere “Bekijk selectie” en “Selectie aankopen”. Klik op “Bekijk selectie” om alle fondsen die je hebt gekozen in te zien.

Overgaan tot de aankoop van een fonds

Klik op “Selectie aankopen” als je zeker bent van je keuze. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Kies de rekening waarmee je de aankopen uit gaat voeren. Klik vervolgens op “Selecteer je rekening”. Robeco stuurt je door naar het volgende scherm. Je ziet hier een overzicht van de geselecteerde fondsen. Achter elk fonds staat een leeg vak. Hierin vul je het bedrag in dat je wenst te investeren. Het is niet mogelijk om meer geld te investeren dan je op je Reparco rekening hebt staan. Klik op “Aankopen” wanneer je overal zeker van bent. Hiermee is je belegging bij Robeco afgerond.

16 februari 2021
Was this article helpful?