Geld overmaken op je account bij Robeco

Bij Robeco zet je binnen een paar stappen geld op je beleggersaccount. Voordat je begint met investeren is het noodzakelijk om krediet op je rekening te hebben staan. Het is niet mogelijk om pas bij een aankoop geld vanaf een andere rekening over te maken.

Inloggen en een betaalmethode selecteren

Log in op je account bij Robeco. Dat doe je door naar de website te gaan: https://www.robeco.nl/. Bovenaan in het hoofdscherm zie je een button met “Inloggen”. Je voert je e-mailadres met het bijbehorende wachtwoord in. Als je voor het eerst inlogt, of nog niet eerder geld naar je account over hebt gemaakt, dan staat bovenin het scherm een melding in het rood. Die geeft aan dat je geld over dient te maken om te beginnen met beleggen: Om je tegenrekening te bevestigen Door daarop te klikken krijg je het onderstaande menu te zien.

Het selecteren van een bedrag

Robeco selecteert automatisch de bank van je tegenrekening. Controleer bij je eerste storting of deze gegevens kloppen. Vervolgens kies je een bedrag om over te storten. Dat moet lager zijn dan €50.000,-. klik op “Verzenden” om door te gaan naar de volgende stap. Robeco verwijst je automatisch door naar de omgeving van je bank. Je maakt daar met behulp van iDEAL het gewenste bedrag over. Het is bij Robeco niet mogelijk om geld via PayPal, een creditcard of een online wallet over te maken. Naast iDEAL is internetbankieren de enige andere optie. Robeco geeft aan dat een storting met iDEAL ongeveer 2 werkdagen in beslag neemt. In de meeste gevallen beschik je al eerder over je geld.

Meer geld overmaken dan €50.000,-

Zoals aangeven is het niet mogelijk om met iDEAL meer dan €50.000,- in één keer over te boeken naar je account bij Robeco. Wanneer je dit toch wilt doen, dan ga je naar de online omgeving van je bank. Je maakt het geld dan via internetbankieren over. In het scherm staan de instructies voor het overboeken, zoals het rekeningnummer en de naam van de ontvanger.

16 februari 2021
Was this article helpful?