Een aankoop doen met je beleggersrekening bij Lynx

In een aantal stappen koop je bij Lynx een beleggingsinstrument. Daarvoor log je allereerst in op je account. Ga naar https://www.lynx.nl/. Klik bovenin het scherm op “Inloggen/downloaden”. Er verschijnt een selectie menu. Kies voor “Inloggen Account Management”. Het onderstaande scherm verschijnt.

Vul je naam en wachtwoord in en klik onderaan op “Login”.

Het handelsplatform van Mexem

Je bent nu op de website https://www.clientam.com/. Dit is het handelsplatform van Mexem. De Nederlandse taal behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Hieronder zie je hoe het hoofdscherm eruit ziet.

Door op de buttons in de header te klikken open je verschillende gedeeltes van je profiel en het handelsplatform zelf. Je ziet bijvoorbeeld de ontwikkeling van je beleggingen, bekijkt de grootste markten van de wereld of doet onderzoek naar de beste potentiële aankopen.

Vind het gewenste beleggingsinstrument

Bij Lynx zijn er verschillende manieren om beleggingsproducten te vinden. Een optie is om bovenin op het vergrootglas te klikken en de naam van het product in te typen. Andere mogelijkheden zijn door via “Watchlist” of “Markets” op zoek te gaan. Je krijgt via alle hierboven beschreven methodes eerst uitgebreide informatie over het beleggingsinstrument te zien. Klik op “Buy” als je zeker bent dat je een product wilt kopen. Wanneer je rechts bovenin op “Trade” klikt, ga je direct naar het ordermenu.

Het invoeren van je order

Nadat je op “Buy” of op “Trade” hebt geklikt, krijg je het onderstaande menu te zien.

In dit voorbeeld is gekozen voor de aandelen van Philips. Bij “Quantity” vul je het aantal in. Door op “EUR” te klikken koop je beleggingsinstrumenten in voor het opgegeven bedrag. Let erop dat je altijd voldoende krediet op je rekening hebt staan om de bestelling af te ronden. Klik op “Your Account” om je saldo in te zien. Bij “Order type” kies je voor “Limit”, “Market”, “Stop”, “Stop Limit”, “Market on Close” of “Limit on Close”. Klik je onderaan op “Submit Buy Order” wanneer je zeker bent van je aankoop.

15 februari 2021
Was this article helpful?