Beleggen bij eToro

eToro is wereldwijd een grote aanbieder van beleggingsproducten. Beleggers maken gebruik van een uitgebreid handelsplatform waarmee ze hun eigen analyses uitvoeren. eToro probeert zich te onderscheiden van de concurrentie door interactie tussen klanten aan te bieden. Beginnende beleggers zijn daardoor in staat om te leren van anderen. Lees hier of een account aanmaken bij eToro de moeite waard is.

De beschikbare beleggingsinstrumenten bij eToro

Beleggers met een account bij eToro handelen in aandelen, ETF’s, indexen, forex, CFD’s, cryptocurrency en grondstoffen. Nederlandse aandelen staan op het moment van schrijven niet tussen het aanbod.

De kosten van beleggen bij eToro

Handelen in aandelen en ETF’s is in principe kosteloos. Je betaalt geen beheer- of commissiekosten. Valutaparen verhandel je vanaf 1 pip en grondstoffen vanaf 2 pips. Verder verdient eToro geld door spreads en overnight fees. Kijk op https://www.etoro.com/nl/trading/fees/ voor een compleet overzicht van alles kosten.

Betalen om geld te storten en op te nemen

eToro rekent geen fee wanneer je geld op je rekening stort. Het minimale bedrag dat je per keer mag storten is €50,-. Geld opnemen kost €5,-. Dit is een vast tarief. Je dient iedere keer tenminste €30,- euro uit te laten betalen.

Het platform van eToro

eToro geeft klanten de mogelijkheid om in veel verschillende producten te handelen. Desondanks is het platform overzichtelijk en klantvriendelijk. Het is even wennen, maar binnen een korte tijd weet je hoe je alles met een klik op de muis inziet. Het kopen en verkopen van beleggingsinstrumenten is eveneens eenvoudig. De interface is helder waardoor navigeren niet veel tijd kost.

Mogelijkheden om zelf analyses uit te voeren

Het platform van eToro is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook zeer uitgebreid. Zelf technische analyses uitvoeren is bijvoorbeeld geen probleem. Met een paar klikken op de muis haal je informatieve grafieken tevoorschijn. Je bent vrij om die zelf te analyseren door indicatoren toe te voegen. Door de grote hoeveelheid beschikbare tools zijn handelaren in staat om zelfstandig beslissingen te maken. Desgewenst zet je zelfs meerdere grafieken naast elkaar op één scherm.

Download de software van deze online broker op je smartphone

Het platform van eToro is te downloaden voor mobiele telefoons. Er is een aparte versie voor iOS en Android. De mogelijkheden zijn hetzelfde als op de desktop versie. Je download de applicatie via de Google Play Store of de Apple Store.

Maak een demo account aan om de diensten uit te proberen

Je hoeft niet direct te beginnen met het handelen met echt geld. Bij eToro maak je namelijk gratis een demo account aan. Je krijgt dan €100.000,- aan virtueel geld. Hiermee ga je aan de slag in hetzelfde handelsplatform. Je investeert in beleggingsproducten, kopieert andere beleggers, bekijkt koersen en voert analyses uit. Het is een handige manier om uit te testen of eToro een geschikte online broker voor jou is.

De betalingsmogelijkheden bij eToro

eToro is een internationaal handelsplatform. Ze zijn al enige tijd in Nederland actief. De website en de klantenservice zijn bijvoorbeeld volledig in het Nederlands. Betalen met iDeal is voor veel inwoners van Nederland de geprefereerde manier. Bij eToro behoort dat gewoon tot de mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt sofort, creditcards, bankoverschrijvingen, PayPal en de bekendste online wallets.

Discussieer met andere beleggers

eToro is een sociaal platform. Dat houdt in dat gebruikers desgewenst met elkaar in contact komen. Je bespreekt beleggingsproducten en wisselt tips met elkaar uit. Het is zelfs mogelijk om elkaars strategie volledig te kopiëren. Je volgt dan bijvoorbeeld een ervaren handelaar die meer kennis van de markt heeft en in het verleden een goed rendement behaalt heeft.

Het volgen en kopiëren van succesvolle investeerders

eToro heeft een interessante functionaliteit om je beleggingen uit handen te geven. Het is namelijk mogelijk om andere investeerders te volgen. Tenminste, zodra een gebruiker daar toestemming voor geeft. Via een aparte tab op het platform krijg je en overzicht met dergelijke investeerders. Je krijgt inzicht in hun beleggingen en neemt contact op via een chat. Nog belangrijker is dat je hun rendement over de afgelopen 12 maanden inziet. Je krijgt daarbovenop inzicht in het rendement van de zogenaamde kopieerders. Met een druk op de knop kopieer je de investeringen van de door jou uitgekozen belegger. Het enige dat je hoeft te doen is een bedrag invoeren. Vervolgens wordt dit bedrag evenredig verdeelt over de investeringen van de belegger.

Ervaringen bij de klantenservice van eToro

Het grootste gedeelte van de website en het handelsplatform van eToro zijn in het Nederlands. Hetzelfde geldt voor de kennisbank en de klantenservice. Er is één optie om een medewerker te spreken te krijgen. Hiervoor dien je een zogenaamd ticket te openen. Je stuurt dan een bericht met de uitleg van het probleem. Als het goed is neemt een medewerker van eToro binnen één werkdag contact met je op via de e-mail. Het is dus niet mogelijk om direct contact te hebben.

Conclusie over beleggen bij eToro

Met een account bij eToro krijg je toegang tot veel verschillende beleggingsproducten. Dankzij het platform hou je alles nauwlettend in de gaten door koersen en grafieken te bestuderen en analyses uit te voeren. Hierdoor ben je in staat om geheel zelfstandig je pad op de markt te bepalen. Daarnaast is het mogelijk om andere beleggers te volgen en hun gehele strategie te kopiëren. eToro moedigt communicatie onder hun gebruikers aan. Beginnende beleggers worden mogelijk overrompeld door de vele opties die het platform biedt. Voor hen bestaat de mogelijkheid om een demo account aan te maken. eToro is transparant over de kosten en rekent niks aan commissies of voor het beheer. Je dient wel te betalen als je geld uit laat betalen. Al met al is eToro een complete online broker met extra aandacht voor onderlinge communicatie tussen gebruikers.

12 februari 2021
Was this article helpful?