Een beleggersrekening openen bij Aegon

Bij Aegon open je een beleggersrekening in een aantal stappen. Volgens de website van de bank zelf neemt dit proces ongeveer 15 minuten in beslag. Voor de aanvraag heb je een paspoort, je BSN en je IBAN nodig. Om te beginnen ga je naar de homepage van Aegon: https://www.aegon.nl/particulier/. In het selectiemenu bovenin ga je naar “Beleggen”. Onder “Producten” klik je op “Aegon Beheerd Beleggen”.

Aegon stuurt je door naar een volgend scherm. Daarin vind je een blauw vlak met een oranje button waarin “Direct online afsluiten” staat. Klik daarop om je aanvraag te beginnen.

Het starten van je aanvraag

Kies voor “Doorgaan als nieuwe klant” in het volgende scherm. Je begint dan met het doorlopen van de stappen om een beleggersrekening te openen. In de eerste stap stelt Aegon een aantal vragen. Daaruit dient duidelijk te worden of jij geschikt bent voor Aegon Beheerd Beleggen. Vul deze vragen naar waarheid in. De eerste stap is opgedeeld in verschillende gedeeltes. Ze omvatten onder andere vragen over je kennis over en ervaring met beleggen en je financiële situatie. Klik na het beantwoorden van elke serie vragen telkens op “Volgende”. Het laatste gedeelte van de vragen betreft het vaststellen van je beleggersprofiel. Aegon komt graag te weten wat je doelen en je verwachtingen zijn.

Het risicoprofiel dat bij je past

Op basis van de vragenlijst in stap 1 stelt Aegon je risicoprofiel vast. Het is mogelijk om in een later stadium te kiezen voor een defensiever profiel. Maar het is in geen geval mogelijk om je geld op een meer offensieve manier te laten beleggen. Lees het advies zorgvuldig door en klik op “Volgende” wanneer alles duidelijk is en je overal mee akkoord gaat. Je komt in het hieronder afgebeelde scherm terecht.

Stel in hoeveel geld je gaat beleggen

Je zit nu in stap 3 van je aanvraag. Aegon vraagt je om in te vullen hoeveel je in eerste instantie belegt en wat je periodiek in gaat leggen. Het is mogelijk om bij een van de bijbehorende twee vakjes €0,- in te voeren. Stel daarnaast de looptijd van je beleggingen in. Klik daarna op “Volgende”. Je bent nu in stap 4. Je krijgt een inschatting over wat je beleggingen op gaan leveren. Er is een onderscheid gemaakt tussen pessimistisch, gemiddeld en optimistisch. Lees deze informatie zorgvuldig door en selecteer “Volgende” als alles duidelijk is en je overal mee akkoord bent.

Het invoeren van je persoonlijke gegevens

Voer je persoonlijke gegevens in stap 5 in. De Aegon vraagt onder andere om je naam, adresgegevens, IBAN, burgerservicenummer en contactgegevens. Je krijgt in deze stap bovendien de mogelijkheid om een tweede rekeninghouder toe te voegen. In de laatste sectie geef je een tegenrekening op. Klik op “Volgende” om je aanvraag te vervolgen. Je komt in het onderstaande menu terecht.

Het invoeren van je identiteitsgegevens

Bij Aegon is het noodzakelijk om gegevens van je paspoort of identiteitskaart door te geven. Het is niet nodig om een kopie op te sturen. Aegon vraagt om het type van je identiteitsbewijs, het nummer van het document, de plaats van afgifte, de datum van afgifte en de vervaldatum. Kies het identiteitsbewijs van je keuze en vul deze gegevens naar waarheid in. Klik daarna op “Volgende”.

Een samenvatting van de ingevoerde gegevens

De daaropvolgende stap betreft een samenvatting van de ingevoerde informatie. Controleer alles grondig en ga akkoord met de voorwaarden als je overal zeker van bent. Selecteer “Volgende”. Het eerste gedeelte van je aanvraag is nu afgerond. Aegon stuurt je een e-mail met uitleg over het vervolg.

Het ontvangen van gebruikersnaam en wachtwoord

Je gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je in eerste instantie van Aegon. Nadat je voor de eerste keer succesvol bent ingelogd is het mogelijk om die te wijzigen. Je gebruikersnaam ontvang je in de mailbox van het opgegeven e-mailadres. Het wachtwoord volgt enkele dagen later per post. Ga naar https://www.aegon.nl/inloggen en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Klik op “Volgende”. In deze stap ben je je instaat om je eigen wachtwoord te kiezen. Vul in het bovenste vakje nogmaals de ontvangen gebruikersnaam in. Geef in het veld daaronder je wachtwoord op en herhaal deze nog een keer ter controle. Selecteer “Wijzigen”. In het daaropvolgende menu ben je in staat om je gebruikersnaam aan te passen. Voer in het bovenste veld je nieuwe wachtwoord in en in het onderste veld je gewenste gebruikersnaam. Klik daarna op “Wijzigen”. Je wordt doorgestuurd naar het onderstaande scherm.

Het bevestigen van je aanvraag

De laatste stap is het invoeren van een bevestigingscode. Die krijg je via je telefoon opgestuurd. Na het invoeren klik je op “Code bevestigen”. Aegon stuurt je door naar het inlogscherm. Voer hier je gegevens in en klik op “Inloggen bij Mijn Aegon”. Je aanvraag is nu compleet.

17 februari 2021
Was this article helpful?