Een beleggersrekening openen bij Robeco

Klanten van Robeco kiezen tussen Beheerd Beleggen of Zelf Beleggen. Het aanmaken van een account verloopt bij beide opties grotendeels op dezelfde manier. Allereerst ga je naar de homepage van Robeco: https://www.robeco.nl/. Door rechtsboven in op ‘Open een rekening’ te klikken ga je verder een keuzemenu. Daar kies je tussen ‘Laten beleggen’ en ‘Zelf beleggen’. Voor dit voorbeeld is er gekozen voor ‘Zelf beleggen’. In het daaropvolgende scherm klik je op ‘Open een rekening’. Je geeft dan nogmaals aan dat je een rekening wilt openen door op ‘Nu een rekening openen’ te klikken. Het onderstaande scherm verschijnt.

Je e-mailadres en het type rekening

In de eerste stap van je aanvraag vraagt Robeco om je geboortedatum, naam en e-mailadres. Kies een veilig wachtwoord en maak een keuze tussen drie opties bij ‘Type rekening’. Bij Robeco maak je een rekening aan voor jezelf, voor jezelf en je partner of voor een minderjarig kind. Tenslotte ga je akkoord met de algemene voorwaarden alvorens je verder gaat met de volgende stap. Je ontvangt een e-mailbericht met een code en in je browser zie je het onderstaande scherm.

Vul hier de verificatiecode in die je van Robeco in het e-mailbericht hebt ontvangen. Nadat deze is goedgekeurd ga je door naar de volgende stap.

Persoons- en adresgegevens invoeren

Na verificatie van je e-mailadres is het tijd om je persoonsgegevens in te voeren. Bij Robeco is dat min of meer vanzelfsprekend. Vul je naam, adresgegevens en een telefoonnummer in. Klik op ‘Naar fiscale gegevens’ om verder te gaan met je aanvraag.

Geef je fiscale gegevens door

In dit gedeelte van je aanvraag vraagt Robeco om gegevens die met je financiële situatie te maken hebben. Je geeft je bankrekeningnummer door en verklaart waar je inkomsten vandaan komen. Geef tenslotte je Burgerservicenummer door en klik op ‘Rekening Openen’.

Stort geld op je rekening van Robeco

Maak je een geldbedrag over naar je beleggersrekening bij Robeco om je tegenrekening te bevestigen. Dat kan elk bedrag zijn. De enige betalingsmogelijkheid is iDEAL. Kies het bedrag dat je overmaakt en klik op “Storten via iDEAL”. Zodra je het geld hebt overgemaakt is het mogelijk om door te gaan met de volgende stap. In het aanmeldingsscherm krijg je bericht en klik je op “Naar maandbeleggen”. Je komt in het onderstaande scherm terecht.

Het afronden van je aanvraag

In deze stap bepaal je of je maandelijks geld belegt. Geef aan of je dit doet en geef zo nodig het maandbedrag door. Klik daarna op “Bevestigen”. De laatste stap is het opsturen van een kopie van je legitimatiebewijs. Dat kan een paspoort, ID-kaart of rijbewijs zijn. Kies het document en upload een bestand waar de gegevens goed op te lezen zijn. Dit was de laatste stap. Je ontvangt een e-mail van Robeco om je aanvraag te bevestigen.

16 februari 2021
Was this article helpful?