Een rekening openen bij Lynx

Een beleggersrekening openen bij Lynx is een redelijk vanzelfsprekend proces. De online broker benadrukt wel dat de nodige ervaring in beleggen een vereiste is. Dit komt omdat klanten bij Lynx actief en zelfstandig beleggen. Een harde eis voor het openen van een rekening is dat je direct €3.000,- inlegt. Voor een zakelijke rekening bedraagt dit minimum €20.000,-. Op de homepage van Lynx, www.lynx.nl, klik je op de knop met “Rekening openen” die rechtsboven in het scherm staat. Je komt dan in het onderstaande scherm terecht.

Het invullen van je gegevens

Je dient allereerst je naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer op te geven. Daarnaast geef je aan of je een zakelijke, enkele of gezamenlijke rekening wenst te openen. De enkele en gezamenlijke rekening zijn in principe hetzelfde. Bij een gezamenlijk is er alleen sprake van meer dan één beheerder. Vervolgens dien je akkoord te gaan met het statement en druk je op “Naar de volgende stap”. Je gaat naar een nieuw scherm met 5 stappen. Bij de eerste gaat het om persoonsgegevens en dien je een burgerservicenummer door te geven. De tweede stap betreft je opleidingsniveau, beroep en fiscale gegevens. Door linksonder in op “volgende” te klikken kom je in het derde scherm terecht. Die staat hieronder afgebeeld.

Informatie die specifiek over beleggen gaat

In dit derde scherm vraagt Lynx je om door te geven wat het bedrag van je eerste storting is. Dit dient minstens €3000,- te zijn. Geef vervolgens een tegenrekening op en verklaar waar het geld vandaan komt. Het tweede gedeelte van stap 3 betreft het aantonen van je kennis en ervaring met beleggen. Het is een harde eis om de test met een positief resultaat af te ronden. Wanneer je niet over voldoende ervaring beschikt dan is het niet mogelijk om je aanvraag te vervolgen. In de vierde stap geef je aan welke koersdata je in wenst te zien. Een groot aantal is gratis, maar voor sommige moet je betalen. Deze voorkeuren kun je later altijd nog aanpassen. In dezelfde stap geef je aan wat je beleggingsdoelstelling is. Je kiest tussen “inkomen uit vermogen”, “transactiewinsten” en “Hedging”.

Het afronden van je aanvraag bij Lynx

In de vijfde en laatste stap kijk je alle gegevens nog een keer door. Klik op “afronden” wanneer alles correct is ingevuld. Je krijgt een bevestigingsmail van Lynx. Om je aanvraag helemaal af te ronden dien je een kopie van een paspoort of identiteitskaart op te sturen. Daarnaast vraagt Lynx om een bankafschrift van je tegenrekening. Als je dit allemaal gedaan hebt dan ben je vanaf nu houder van een beleggingsrekening bij deze online broker.

15 februari 2021
Was this article helpful?