Beleggen bij Lynx

Lynx is een online broker waar zelfstandig beleggen het uitgangspunt is. In het aanbod is vrijwel elk type beleggingsproduct opgenomen. Door de software ben je in staat om zelf analyses uit te voeren. Gebaseerd op die informatie beslis je of je posities wilt openen of juist wilt sluiten. Door de vele mogelijkheden is enige ervaring vereist om verantwoord te beleggen bij Lynx.

Het aanbod bij Lynx

Beleggers krijgen bij Lynx toegang tot meer dan 100 beurzen. Die zijn over 31 landen verspreid. Je krijgt de gelegenheid om in vrijwel alle mogelijke beleggingsproducten handel te drijven. Dat doe je bijvoorbeeld in aandelen, obligaties, CFD’s, futures, indexfondsen, opties en valuta.

Dit zijn de tarieven van het handelen in aandelen en ETF’s

De tarieven die Lynx hanteert lopen per land uiteen. Aangezien dit er 31 zijn, is dit artikel te kort om alle kosten te benoemen. In Nederland betaal je 0,06 % van de totale waarde van de transactie. Daar zit een minimum van €6,- en een maximum van €45,- aan verbonden. De Duitse beurs is opgesplitst. Je betaalt 0.09 % van de transactiewaarde op IBIS. Bij FWB en SWB is dat 0,14 % plus nog een mogelijke trade fee. Het minimum bedraagt altijd €6,-. Bij FWB en IBIS is het maximum vastgelegd op €99,-. Voor de markt in de Verenigde Staten betaal je per aandeel. Tot 2000 aandelen is dat $0,01 per stuk en daarboven betaal je $0,005. Het minimale bedrag dat je kwijt bent aan transactiekosten is 5$,- en het maximum is 2 % van de totale kosten. Voor vrijwel alle beurzen in Europa hanteert Lynx een tarief van tussen de 0,09 en de 0,15 %. Daarbuiten kan dit percentage oplopen tot 0,20 %. Investeren in ETF’s is bij Lynx de voornaamste manier om passief en voor de lange termijn te beleggen. De kosten van een transactie van aandelen en ETF’s zijn bij Lynx gelijk.

De kosten van handelen in opties en futures

Bij opties betaal je per contract. In Nederland is dat voor aandelenopties €0,79, indexopties €0,99 en voor AEX mini-opties €0,30. Voor Europese opties ben je over het algemeen €1,80 kwijt. In Duitsland ligt dat bedrag met €1,75 iets lager. Ieder contract met opties in de Verenigde Staten kost $2,40 om te verhandelen. Voor futures in Nederland en Duitsland betaal je €2,50 euro. De Nederlandse AEX mini-future kost €0,50 en de Duitse DAX mini-future €1,-. Een optie in de Verenigde Staten verhandelen kost $3,50 en een micro-future $1,25.

Het verhandelen van CFD’s en valuta

Voor Nederlandse en Duitse hefboomproducten zoals turbo’s, sprinters en speeders betaal je 0,09 % van de transactiekosten. Het minimum bedraag €5,40 en het maximum €45,-. Dit percentage geld eveneens voor het overgrote deel van de internationale aandelen CFD’s. Wanneer je index CFD’s wilt verhandelen betaal je 0,02 % over de totale transactiewaarde. Inspelen op valutakoersen is eveneens mogelijk bij Lynx. Voor het verhandelen van euro’s en dollars betaal je een vast bedrag van €4,-.

Dit is de software voor beleggers bij Lynx

Lynx heeft een basic webtrader die je gewoon in je browser opent. Hierop staat je portefeuille en een beperkt overzicht van koersen. Er is daarnaast een uitgebreid pakket, gebaseerd op Interactive Brokers. Dit platform is met name geschikt voor ervaren beleggers. Op de website van Lynx zijn overigens tutorials te vinden waarmee je de nodige kennis opdoet. Via het uitgebreide pakket is het onder andere mogelijk om fundamentele analyses uit te voeren. Technische analyses uitvoeren is ook geen enkel probleem. Beleggers stellen zelf indicatoren in en via het platform bepaal je limieten om over te gaan tot aan- of verkoop.

De service en bereikbaarheid bij Lynx

Klanten van Lynx maken indien nodig gebruik van een goed bereikbare service. Ze zijn telefonische bereikbaar en via e-mail. De medewerkers zijn bereid om je de software uit te leggen wanneer je daarom vraagt. Daarnaast krijg je support dankzij tutorials en masterclasses. Deze staan gewoon op de website en bestaan uit video’s en schriftelijke documenten.

Voor welk type belegger is Lynx geschikt?

Lynx biedt klanten een enorm aantal mogelijkheden aan. Door de allesomvattende software ben je in staat om zelf te beslissen welke aankopen je doet. Het is de bedoeling dat je onafhankelijk in aandelen handelt. Om deze reden is Lynx met name geschikt voor ervaren en actieve beleggers. Op de officiële website geeft Lynx het advies om minstens een jaar ervaring te hebben in een bepaald product.

De procedure bij het overlijden van een rekeninghouder

Bij het overlijden van een rekeninghouder volgt Lynx een standaardprocedure. De nabestaanden dienen de online broker schriftelijk op de hoogte te stellen. Nadat de rechtmatige erfgenaam is vastgesteld wordt de rekening overgedragen. Hij of zij krijgt vervolgens de volledige zeggenschap over het account.

Conclusie over beleggen bij Lynx

Beleggers krijgen bij Lynx veel mogelijkheden. Bijna alle vormen van beleggingsproducten staan in het aanbod. Daarnaast maak je gebruik van uitgebreide software waarmee je helemaal zelfstandig aan de slag gaat. Enige ervaring met beleggen is daarom eigenlijk wel vereist. Lynx geeft klanten de mogelijkheid om veel op te steken via de website. De online broker biedt masterclasses en allerlei andere vormen van tutorials aan. Desondanks is de nodige kennis noodzakelijk om verantwoord te beleggen bij Lynx. Ervaren en actieve beleggers maken bij Lynx gebruik van alle tools die ze nodig hebben om zelf aan de slag te gaan. De klantenservice is goed bereikbaar en de medewerkers zijn in staat om uit te leggen hoe de software werkt.

15 februari 2021
Was this article helpful?