Zo koop je beleggingsinstrumenten bij de BinckBank

In dit artikel lees je hoe je een aankoop doen bij de BinckBank. Met een beleggersrekening bij deze online broker ben je in staat om een groot aantal beleggingsinstrumenten te verhandelen. Dat doe je allemaal via het handelsplatform. Om in te loggen ga je naar https://tradergo.binckbank.com/. Je ziet het inlogscherm, zoals hieronder is afgebeeld.

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je gebruikersnaam is een nummer. De BinckBank heeft deze via de e-mail opgestuurd. Om met echt geld handel te drijven kies je bovenin voor “Live”. Wanneer je het handelsplatform van de BinckBank eerst vrijblijvend uit wenst te proberen kies je voor “Demo”. Klik daarna op “INLOGGEN”.

Navigeren in op de website van de BinckBank

De BinckBank heeft alles onderverdeeld in tabs. Helemaal bovenin staan “Beleggen”, “Analyse” en “Rekening”. Om een aankoop te doen ga je naar “Beleggen”. Kies voor “Analyse” voor meer informatie over een beleggingsinstrument. Het is via beide gedeeltes mogelijk om producten te zoeken en een aankoop te doen. De zoekbalk bovenin geeft je een derde optie om het aanbod bij BinckBank te verkennen.

Het aankopen van een beleggingsinstrument

Klik rechts in beeld op “Transactie” wanneer je er zeker van bent dat je een geselecteerd beleggingsinstrument aan wenst te kopen. Je ziet het onderstaande scherm verschijnen.

In dit voorbeeld is gekozen voor Koninklijke Ahold NV. Geef in het eerste veld het ordertype aan. Bij de BinckBank krijg je daarvoor een aantal opties. Je kiest onder ander voor limiet, OCO en Trailingstop. Verder geef je aan of je het product wilt aan- of verkopen en het aantal dat je verhandelt. Klik onderaan op “Details Weergeven” voor de financiële specificaties van de transactie. Selecteer “PLAATS ORDER” wanneer je zeker bent van je aankoop. In het volgende scherm zie je nogmaals de details van je transactie. Klik op “Bevestigen” om de aankoop af te ronden. Let er wel op dat je altijd voldoende geld voor een transactie op je rekening hebt staan.

15 februari 2021
Was this article helpful?