Zo koop je en beleggingsproduct bij de ABN AMRO

Bij de ABN AMRO koop je beleggingsinstrumenten met het saldo dat op je tegenrekening staat. Voor de meeste klanten is dit een betaalrekening bij dezelfde bank. Het is dus niet noodzakelijk om geld op je beleggersrekening te hebben staan om een aankoop te doen. Log in bij de ABN AMRO via: https://www.abnamro.nl/nl/prive/index.html. Selecteer rechtsbovenin “Inloggen”. Meld je aan met de E.dentifier of via de applicatie voor smartphones. In het rekeningenoverzicht staan een beleggersaccount en je tegenrekening. Wanneer je zelfstandig belegt bij de ABN AMRO is dat Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus.

Kies het beleggingsinstrument dat je wenst te kopen

Klik op je beleggersrekening bij de ABN AMRO. Je ziet het onderstaande scherm. Hierin staat de totale waarde van je beleggingen en een overzicht van de producten die je bezit.

Klik op de gele knop met “Nieuwe Order” om een nieuw beleggingsinstrument aan te kopen. Je ziet een overzicht met de beschikbare producten. Bovenin zoek je naar instrumenten door een naam, of een gedeelte ervan, in te voeren en op “Zoeken” te klikken. Aan de rechterkant van het scherm kies je voor een categorie door het aanbod te navigeren. Selecteer het product dat je aan wenst te kopen. Er verschijnt een nieuw scherm met meer informatie betreffende het instrument.

Bekijk koersen en informatie betreffende het geselecteerde product

In dit voorbeeld is gekozen voor het aandeel van Philips. Je ziet de waarde en de koers van het aandeel. Onderin staat een opinie van de ABN AMRO. Ze adviseren om het beleggingsproduct te kopen of juist niet. Door op dit veld te klikken krijg je meer informatie te zien, zoals een grafiek met de koers en een onderbouwing van het gegeven advies. Klik op de gele knop met “Kopen” om door te gaan naar de volgende stap.

Geef de specificaties van je aankoop door

In dit scherm geef je de details van je order door, zoals het aantal en de maximale prijs die je bereid bent te betalen. Bij “Beleggersrekening” staat je beleggersaccount bij de ABN AMRO. Het “Afrekennummer” is je betaalrekening bij deze bank. Hiervandaan wordt het geld afgeschreven om de beleggingsproducten aan te kopen. Geef de specificaties van je aankoop door en klik op “Volgende”.

Het afronden van de transactie

Je bent nu in het scherm dat Ordersamenvatting heet. Je ziet de details van je aankoop. Controleer of deze kloppen. Klik op “Volgende” als dit het geval is. Maak gebruik van de E.identifier of de ABN AMRO applicatie voor smartphones om je aankoop af te ronden.

15 februari 2021
Was this article helpful?