Een beleggersrekening openen bij de ABN AMRO

Bij de ABN AMRO openen bestaande klanten in een paar stappen een beleggersrekening. Zonder betaalrekening bij deze bank is het niet mogelijk om een beleggersrekening aan te vragen. Ga allereerst naar de website van de ABN AMRO: https://www.abnamro.nl/nl/prive/index.html. Klik rechts bovenin op “Inloggen” en meld je aan. Je bent nu in het overzicht van je rekeningen bij de ABN AMRO terecht gekomen. Kies bovenin het scherm voor “Zelf regelen”. Klik vervolgens onderin beeld op de gele button met “Nieuw product aanvragen”. De ABN AMRO stuurt je door naar een scherm met alle producten. Daar staat een lijst tussen met de beschikbare beleggersrekeningen. Die is hieronder afgebeeld.

Kies de beleggersrekening die bij je past

Bij de ABN AMRO zijn er vier verschillende profielen om te beleggen. Dat zijn Begeleid Beleggen, Zelf Beleggen Basis, Zelf Beleggen Plus en Vermogensbeheer. Selecteer de gewenste optie in de lijst of klik op een van de links met meer informatie als je daar behoefte aan hebt. In dit voorbeeld is gekozen voor Zelf Beleggen Basis. Klik op “Zelf Beleggen Basis aanvragen”. Je krijgt de onderstaande vragenlijst te zien.

Vul de vragen naar waarheid in en klik op “Volgende”. Er volgt een aantal vragen betreffende je financiële verbintenis met de Verenigde Staten. Vul deze in en klik wederom op “Volgende”.

Koppel je rekening en lees de overeenkomst

Je bent nu in het onderstaande scherm terecht gekomen.

Selecteer het account bij de ABN AMRO dat je wenst te gebruiken als tegenrekening. Klik daarna op “Volgende”. In het laatste scherm krijg je de mogelijkheid om je gegevens de controleren. Daarnaast dien je akkoord te gaan met de voorwaarden. Lees de overeenkomst zorgvuldig door. Zet een vinkje bij “Ik ga akkoord met de Overeenkomst en de voorwaarden zoals die staan in de Informatie Beleggen.”. Klik daarna op “Volgende”. In het daaropvolgende scherm dien je nog een keer op “Akkoord” te klikken. Je bevestigt je aanvraag met de Mobiel Bankieren App of je bankpas en een E.dentifier van de ABN AMRO.

15 februari 2021
Was this article helpful?