Zo maak je een account aan bij BUX

Online broker BUX heeft volledig ingezet op hun mobiele applicatie. Het is dus niet mogelijk om handel te drijven via de webbrowser op je laptop of pc. Dit geldt eveneens voor het aanmaken van een account. Dat doe je via de applicatie van BUX. Ga daarvoor naar de Google Play Store of de Apple Play Store. Zoek daarin op “BUX”. Je krijg meerdere programma’s van BUX te zien. Voor ieder type account heeft de online broker namelijk een andere applicatie. In dit voorbeeld kiezen we voor de meest uitgebreide optie. Dat is BUX X. De applicatie die daarbij hoort heet de “BUX X – Mobile App”. Kies voor deze optie en klik op “Install”. Tik wanneer het downloaden klaar is op “Open”.

Begin met het maken van een account

Zodra je BUX X opstart begin je me het aanmaken van een account. Ondanks dat het een Nederlands bedrijf is, verloopt de aanmeldingsprocedure volledig in het Engels. Vul allereerst je e-mailadres in en klik op “Next”. BUX stuurt je een e-mailbericht. Open dit bericht en klik op “Back to BUX X” om je e-mailadres te bevestigen. Tik vervolgens op “Take me to the app” om door te gaan met je aanvraag. Je bent nu in het onderstaande scherm aangekomen.

Kies een gebruikersnaam en klik op “Next”.

BUX toetst je kennis

Je dient nu antwoord te geven op een aantal vragen. Dit is om je kennis te toetsen. De applicatie vraagt je vervolgens hoeveel geld je in gaat zetten op goud en of je gebruikt wenst te maken van een hefboom. Dit is gewoon een test met virtueel geld. BUX vraagt je vervolgens om je positie weer te sluiten. Je ziet wat de kosten zijn en of je winst of verlies hebt gemaakt. Vervolgens prijst BUX zichzelf in een aantal schermen over hun applicatie. Lees deze desgewenst rustig door en klik steeds op het pijltje “→” om verder te gaan.

Maak een profiel aan bij deze online broker

Het aanmaken van een profiel begint nu daadwerkelijk.

Vul je gegevens zoals je nationaliteit, voor- en achternaam en mobiele telefoonnummer in. Het invullen van je geboortedatum vereist nogal wat moeite. De enige manier is om door de kalender te scrollen tot je bij de juiste datum bent aangekomen. Lees vervolgens de voorwaarden zorgvuldig door. Die open je door op de groene links onderin het scherm te klikken. Naast iedere link dien je een vinkje te zetten om aan te geven dat je akkoord gaat met de inhoud. Klik vervolgens rechts bovenin op “Next”. BUX vraagt om je adresgegevens in de daaropvolgende stap. Geef deze door en klik op “Next”.

Een tweede test voor je aanmelding

Je dient nu wederom een test te doorstaan om je aan te melden bij BUX. Klik onderaan op “Let’s Start” om te beginnen. BUX vraagt hoeveel geld je maandelijks van plan bent uit te geven aan beleggen. Geef daarna door wat de totale waarde van je liquide middelen en wat de bron van je vermogen is. In de stappen daarna beantwoord je vragen betreffende je beroep en inkomen. Nadat je alles hebt ingevuld begint BUX met het toetsen van je ervaring en kennis over CFD’s. Beantwoord de vragen en klik op “Next”. Je bent nu in het onderstaande scherm aangekomen.

Beantwoord wederom vragen over je ervaring met beleggen. Het is mogelijk om meerdere opties te selecteren. Klik op “Done” om verder te gaan.

Het doorgeven van identiteitsgegevens aan BUX

In de volgende stap dien je een foto te maken van een officieel identificatiedocument. Dat mag een paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn. Geef de applicatie toegang tot je camera en maak een foto. Je krijgt nu 1.000 zogenaamde FunBUX. Dat is virtueel geld waarmee je de mogelijkheden bij BUX uitprobeert. Om gebruik te maken van een echt account dien je te wachten tot BUX je aanmelding goed heeft gekeurd.

12 februari 2021
Was this article helpful?