Geld storten op je beleggersrekening bij BUX

Bij BUX regel je alles via de applicatie op je smartphone. BUX is een Nederlands bedrijf. Desondanks is de applicatie voor het grootste gedeelte in het Engels. Het is mogelijk om aan te geven dat nieuwsberichten in het Nederlands weergegeven worden. Daarvoor klik je rechts onderin het scherm op het silhouet van een persoon. Klik vervolgens op “Language” en selecteer “Nederlands”.

Boek geld over om te beginnen met beleggen

Wanneer je de applicatie voor het eerst opent vraagt BUX direct of je geld over wenst te maken. Dat doe je door in de homepage te klikken op “Tap to Finalise Account”. Een twee manier om geld over te boeken is om links onderin op het icoontje van een portemonnee te klikken. Klik vervolgens bovenin het scherm op “Cash” en daarna op “Fund Your Account”. Via beide methodes kom je in het onderstaande scherm terecht.

Kies het bedrag dat je overmaakt

Klik op “Deposit” om verder te gaan. Je ziet nu een scherm met geldbedragen om over te maken. Dat begint bij €50,- en loopt stapsgewijs op tot €10.000,-. Je bent dus niet helemaal vrij om zelf een bedrag te kiezen. Selecteer het aantal euro’s dat je over wenst te maken en klik op “Next”. Je ziet het onderstaande scherm verschijnen.

Kies een betalingsmethode

In dit gedeelte kies je de betalingsmethode die je voorkeur geniet. De opties zijn iDEAL, Mastercard, Visa en Bankwire. Voor dit voorbeeld is gekozen voor iDEAL omdat dit in Nederland de meest gangbare optie is. BUX laat je nu een selectie van banken zien. Wanneer je er een kiest wordt je doorverwezen naar de omgeving van die bank. Je rondt de betaling vervolgens af op de manier die je gewend bent. Nadat je geld hebt gestort begin je met beleggen. Via iDEAL duurt het slechts enkele uren voordat het bedrag op je account staat.

12 februari 2021
Was this article helpful?