Het openen van een beleggersrekening bij Mexem

In een paar stappen open je een rekening bij Mexem. Bij deze online broker beleggen klanten actief en op markten over de hele wereld. Je voert zelf analyses uit, checkt koersen en maakt daarop gebaseerd beslissingen. Door de onderstaande stappen op te volgen open je in een paar minuten een beleggersrekening bij Mexem.

Start de aanvraag voor je beleggersrekening

Om te beginnen met je aanvraag ga je naar de officiële, Nederlandstalige versie van de website van Mexem: https://www.mexem.com/?lang=nl. Klik rechts bovenin op de oranje knop met “Open Rekening”. Mexem stuurt je automatisch door naar het onderstaande scherm.

Vul je telefoonnummer in en klik op “Ga Verder”. Je ontvangt vrijwel onmiddellijk een verificatiecode van vier cijfers op je telefoon. Voer deze in de volgende stap in en klik op “Beginnen”.

Voer je persoonlijke gegevens in

In deze stap vraagt Mexem om je persoonlijke gegevens, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Vul je persoonlijke informatie naar waarheid in. Klik daarna op “Volgende”. In het daaropvolgende scherm dien je nog meer informatie in te vullen. Het gaat om adresgegevens, gegevens betreffende je paspoort of ID-kaart en je beroep. Klik wederom op “Volgende” na het invoeren van deze informatie.

Informatie betreffende je inkomsten en activa

Mexem vraagt om je financiële informatie, zoals hieronder is afgebeeld.

Vul deze gegevens in en klik op “Volgende”. In de vierde stap van je aanvraag geef je de doelstellingen van je beleggingen door. Daarnaast vraagt Mexem naar je ervaring met beleggen. Bij de beleggingsdoelstellingen dien je tenminste twee doeleindes te selecteren. Klik op “Volgende” om je aanvraag voort te zetten. In de stap hierop geef je door of jij of iemand uit je directe omgeving werkzaam is in de financiële sector. Vul deze gegevens in en klik daarna op “Volgende”.

Verklaar dat je gegevens naar waarheid zijn ingevuld

In de volgende stap krijg je een overzicht van je fiscale gegevens te zien. Je dient te verklaren dat je deze naar waarheid hebt ingevuld. Lees deze informatie goed door en klik pas op “Ik ga akkoord” als je het overal mee eens bent. In het laatste scherm krijg je de gelegenheid om de voorwaarden en overeenkomsten van Mexem door te lezen. Om je aanvraag te bevestigen is het noodzakelijk om het vakje met “Ik heb alle voorwaarden en overeenkomsten gelezen” aan te vinken. Klik daarna op “Volgende”.

Het opsturen van de benodigde documenten

Je aanvraag is nog niet compleet. Mexem vraagt je om een aantal documenten door te sturen. Dat zijn een kopie van een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van adres. Rechts in je beeld staan links met de benodigde documenten. Gebruik een paspoort, ID-kaart of rijbewijs om je identiteit te bevestigen. Om je woonadres te bewijzen upload je bijvoorbeeld een kopie van een bankafschrift of energierekening. Klik na het opsturen van de documenten op “Volgende”. Binnen één of twee werkdagen ontvang je een e-mailbericht van Mexem met een bevestiging van je aanvraag.

Mexem stuurt een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord

Zodra je aanvraag is verwerkt ontvang je een e-mailbericht van Mexem. Daarin vind je een gebruikersnaam, rekeningnummer en wachtwoord. Hiermee log je voor de eerste keer in op de website van Mexem. Je krijgt daarna direct de mogelijkheid om je wachtwoord aan te passen.

Je eerste storting om je aanvraag te voltooien

Mexem stuurt je nog een e-mailbericht. Deze ontvang je op dezelfde werkdag. Daarin vind je de bankgegevens voor de eerste storting. Het is noodzakelijk om geld op je rekening bij Mexem te storten om je aanvraag af te ronden. Geeft hierbij je persoonlijke rekeningnummer bij Mexem op bij “mededeling”. Zodra Mexem het geld ontvangt is je aanvraag voltooid.

15 februari 2021
Was this article helpful?