Beleggen bij Mexem

Mexem is een internationale broker. Klanten beleggen hier wereldwijd in tal van beleggingsproducten. Via het uitgebreide softwarepakket maak je zelf analyses en stippel je een beleggingsplan uit. Mexem is daarom vooral geschikt voor actieve en ervaren beleggers.

Het aanbod van Mexem

Beleggers genieten van een ruim aanbod bij Mexem. Vrijwel alle beleggingsproducten zijn beschikbaar. Je verhandelt aandelen, opties, obligaties, grondstoffen, indextrackers en valuta. Dat doe je bovendien in 26 landen en op 126 beurzen. Alle grote landen zijn vertegenwoordigd. Je hebt dus de mogelijkheid om te handelen op de Aziatische en Noord-Amerikaanse markten.

Het platform om analyses uit te voeren

Beleggers krijgen bij Mexem toegang tot een robuust platform om de markt onder de loep te nemen. Met Traders Workstation (TWS) voer je analyses uit en stel je rapporten samen. Je houdt de koersen van beleggingsproducten nauwlettend in de gaten. Hierdoor is het mogelijk om je aankopen te baseren op je eigen onderzoek. Daarvoor maak je desgewenst gebruik van geautomatiseerde opdrachten. Dat zijn bijvoorbeeld stop limit en profit taker. Een leuk extraatje in de software is het risicomanagementplatform. Hiermee geeft TWS inzicht in hoeveel risico je neemt met je huidige beleggingen.

Veel mogelijkheden in één softwarepakket

TWS geeft je veel opties. Je hebt een watchlist waar door jou geselecteerde producten in de gaten worden gehouden. Via het platform lees en bekijk je live nieuwsberichten over de markt. Hierbij stel je zelf via filters in wat je wel of juist niet wilt ontvangen. Desgewenst maak je gebruik van inzichten van professionele analisten. TWS is een erg uitgebreid softwarepakket. Voor beginnende beleggers zijn de mogelijkheden waarschijnlijk overrompelend. Gelukkig zijn er een aantal handleidingen om je op weg te helpen. Bovendien is het niet noodzakelijk om elke optie van de software te benutten om onderbouwde beslissingen op de markt te maken. Desondanks is TWS vooral toegespitst op ervaren beleggers.

De tarieven bij Mexem

Kosten zijn overzichtelijk ingedeeld bij Mexem. Je betaalt namelijk geen service fee of andere kosten om je account in stand te houden. Het enige dat je betaalt zijn transactiekosten. Er zijn erg veel beleggingsproducten te verhandelen bij Mexem. Het zijn er te veel om in deze tekst allemaal te benoemen. Daarom hebben we een selectie van de belangrijkste producten gemaakt. Voor aandelen in Nederland en de meeste andere leden van de Europese Unie betaal je 0.06 % van het totaalbedrag. Daar zit een minimum van €1,80 aan verbonden. In markten in andere landen liggen de percentages tussen de 0,12 en de 0,16. Het minimum per order loopt van ongeveer €4,- tot €8,-. Voor aandelen in de Verenigde Staten betaal je $0,005 per aandeel met een minimum van $2,50.

Kosten van andere beleggingsproducten

De tarieven voor het verhandelen van opties lopen sterk uiteen. In Nederland betaal je €0.90 voor EOE/AEX Indexen opties, €0,30 voor mini indexen opties en €1,35 voor opties op aandelen. Hiervoor geldt een minimum van €1,-. In andere landen liggen deze kosten op een paar euro. Voor beleggingsfondsen betaal je 0,1 % en minimaal €5,-. Voor een compleet overzicht van de kosten bij Mexem verwijzen we je door naar https://www.mexem.com/tarieven/?lang=nl.

De klantenservice bij Mexem

In het geval van vragen of klachten neem je contact op met de klantenservice van Mexem. Die is van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08:30 tot 22:00. Op vrijdag zijn ze van 08:30 tot 18:00 geopend. In het weekend zijn ze gesloten. Mexem is een internationale georiënteerde broker. Desondanks is de gehele klantenservice in het Nederlands voor Nederlandstalige klanten. Je bereikt een medewerker via de e-mail, het contactformulier op de website, de live chat of gewoon via het telefoonnummer. Medewerkers staan klanten netjes te woord en helpen je bij vragen of problemen met je account. Het zijn geen experts op het gebied van de markt. Ze zijn dus niet in staat om advies te geven over je beleggingen.

Het proces bij het overlijden van een rekeninghouder

Mexem volgt de gangbare procedure op wanneer een rekeninghouder is komen te overlijden. Nabestaanden dragen officiële documenten over. Dat zijn onder andere een akte van overlijden. Na het vaststellen van de erfgenaam krijgt hij of zij toegang tot het account van de overledene.

De conclusie over Mexem

Beleggers krijgen bij Mexem veel mogelijkheden. Er zijn talloze beleggingsproducten om te verhandelen. Dat doe je bovendien op markten over de hele wereld. Via het Traders Workstation heb je veel informatie tot je beschikking om keuzes te maken. Je creëert zelf grafieken en ziet de live koers van beleggingsproducten. Het is een uitgebreid pakket met erg veel opties. De kosten zijn onderverdeel onder één post waardoor het overzichtelijk blijft. Desgevraagd staat de klantenservice je netjes te woord. Mexem is door de opzet vooral geschikt voor actieve beleggers met de nodige ervaring.

15 februari 2021
Was this article helpful?