Beleggen bij Centraal Beheer

Klanten bij Centraal Beheer laten hun geld beheerd beleggen. Het is dus niet mogelijk om zelf aandelen uit te kiezen en deze te verhandelen. Daardoor is deze aanbieder geschikt voor beleggers die niet te veel tijd willen besteden aan hun investeringen. Nu de rente op spaarrekeningen zo ontzettend laag is, voelen steeds meer mensen zich aangesproken tot deze vorm van beleggen. In dit overzicht lees je onder andere wat de mogelijkheden en de kosten van beleggen bij Centraal Beheer zijn.

Het aanbod bij Centraal Beheer

Centraal Beheer biedt twee vormen van beheerd beleggen aan. Die heten Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen. Bij Gemaksbeleggen kies je uit één van 3 verschillende mixfondsen. Fondsbeleggen geeft je meer controle. Want daarbij heb je de keuze uit 4 mixfondsen, 2 obligatiefondsen en 1 aandelenfonds. Het is bovendien mogelijk om je geld over verschillende fondsen te verdelen.

Alle fondsen op een rij

De mixfondsen bij Centraal Beheer zijn opgedeeld op basis van het risicoprofiel. Dat zijn Mixfonds Voorzichtig, Mixfonds Gemiddeld en Mixfonds Ambitieus. Des te hoger het risico, des te hoger is het percentage van je geld dat in aandelen gestoken wordt. Deze drie mixfondsen zijn eveneens onderdeel van Fondsbeleggen. Daarnaast kies je daarbij uit Mixfonds Zeer ambitieus, Staatsobligaties, Bedrijfsobligaties en Wereldwijd Aandelen.

De kosten van beleggen bij Centraal Beheer

Centraal Beheer is helder over de kosten die je maakt. Er zijn twee kostenposten. Dat zijn lopende kosten, of fondskosten, en aankoopkosten. Deze laatste is vastgesteld op 0,30 % bij alle fondsen. Iedere keer dat je geld inlegt, gaat dit percentage naar Centraal Beheer. De lopende kosten zijn bij alle vier de Mixfondsen gelijk, namelijk 0,60 %. Voor beleggen in Staatsobligaties sta je jaarlijks 0,22 % af. De kosten voor Bedrijfsobligaties zijn 0,38 % per jaar van je totale inleg. Voor het wereldwijd Aandelenfonds brengt Centraal Beheer 0,28 % in rekening.

Het platform van Centraal Beheer

Met de software van Centraal Beheer ben je in staat om overal waar je komt je beleggingen in te zien. Je koopt of verkoopt fondsen met een paar simpele handelingen. Het betreft een overkoepelende applicatie voor alle diensten bij Centraal Beheer. Je regelt bijvoorbeeld je verzekeringen en bekijkt de status van je hypotheek via hetzelfde platform. Mits je deze diensten eveneens bij Centraal Beheer afneemt. Je download de applicatie voor je smartphone nadat je een account bij deze aanbieder hebt. Dat doe je gewoon via de Google Play of de Apple Store. Via je telefoon heb je al je geldzaken bij de hand. Het platform is bovendien erg veilig. Desgewenst kies je voor gezichtsherkenning of een vingerafdrukscan om toegang te krijgen tot jouw profiel.

Het gebruiksgemak bij Centraal Beheer

Je hebt bij Centraal Beheer niet rechtstreeks de controle in handen over de precieze aard van je beleggingen. Maar je bepaalt wel hoeveel geld je investeert. Het is te allen tijde mogelijk om geld bij te storten. Bovendien stel je periodiek een bedrag om te storten in wanneer je sparen en beleggen wenst te combineren. Je geld staat daarbovenop niet vast. Centraal Beheer laat je wanneer je maar wilt geld opnemen.

Het bijhouden van koersen en beleggingsinstrumenten

Over de koersen van hun mixfondsen is Centraal Beheer helder. Je vindt ze op de website, zelfs wanneer je geen klant bent. Er staat bovendien bij uit welke onderdelen elk fonds bestaat. Het is niet mogelijk om zelf analyses uit te voeren of in grafieken te tekenen. Het gaat hier strikt om beheerd beleggen. Als klant heb je deze informatie daarom niet nodig. Beleggingsexperts bij Centraal Beheer bepalen de details van de investeringen.

De bereikbaarheid van de klantenservice

Contact opnemen met een medewerker van Centraal Beheer doe je op de manier die jou het beste uitkomt. De online chatservice is 24 uur per dag beschikbaar. Je chat dan live met een van de medewerkers. Bellen kan vanaf 8 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. De contactgegevens staan op de website. Via de applicatie op je smartphone neem je op dezelfde wijze contact op.

De procedure bij het overlijden van een rekeninghouder

De klantenservice van bij Centraal Beheer heeft een apart onderdeel die vragen beantwoordt wanneer iemand is overleden. Die heet de Nabestaandendesk. Via deze service is het mogelijk om het overlijden van een rekeninghouder door te geven. Je doet dit net zo makkelijk online. Op de website vind je bovendien een checklist. Hierdoor weet je altijd zeker dat je alle benodigde informatie doorspeelt aan Centraal Beheer. Het is mogelijk om de beleggersrekening van de overledene stop te zetten. Centraal Beheer maakt het geld dan naar de rechtmatige erfgenamen over. Maar het is eveneens mogelijk om de beleggingen rechtstreeks over te nemen. De nabestaande dient dan wel over een beleggersrekening bij Centraal Beheer te beschikken.

De conclusie over beleggen bij Centraal Beheer

Het is duidelijk dat Centraal Beheer beleggen zo gemakkelijk mogelijk probeert te maken. Zowel Gemaksbeleggen als Fondsbeleggen zijn vormen van beheerd beleggen. Hierdoor ben je niet veel tijd kwijt. Gemaksbeleggen is geschikt wanneer je wenst om vrijwel alles uit handen te geven en de experts van Centraal Beheer alle beslissingen wilt laten maken. Bij Fondsbeleggen heb je iets meer eigen inbreng. Over de kosten is Centraal Beheer erg duidelijk. Er zijn geen onzichtbare kosten en je komt dus niet voor verrassingen te staan. Via de handige software regel je beleggingen snel en gemakkelijk. De communicatie tussen Centraal Beheer en klanten verloopt bovendien soepel en helder.

16 februari 2021
Was this article helpful?