Een beleggersrekening openen bij de SNS Bank

Bij de SNS Bank open je in een paar stappen een beleggersrekening. Je gaat eerst naar de homepage van deze bank: https://www.snsbank.nl/particulier/home.html. Helemaal bovenin het scherm klik je onder “Producten” op “Beleggen”. Selecteer vervolgens op “Open SNS Doelbeleggen” om te starten met je aanvraag.

Kies de beleggersrekening die bij je past

Je bent nu in het onderstaande scherm terecht gekomen.

De SNS Bank geeft je drie mogelijkheden. Dat zijn: “Voor mezelf”, “Voor ons samen” en “Voor ons (klein)kind”. In dit voorbeeld kiezen we voor “Voor mezelf”. Kies de optie die het beste bij je wensen aansluit. De aanvraag verloopt bij de drie opties grotendeels op identieke wijze. Klik na het selecteren van de rekening van je voorkeur op “Open SNS Doelbeleggen”.

Het invoeren van je gegevens

De aanvraag voor een beleggersrekening bij de SNS Bank bestaat uit zes stappen:

  1. Vul je gegevens in
  2. Kennis en ervaring
  3. Kennis en ervaring resultaat
  4. Rekeninggegevens
  5. Identificeren
  6. Overeenkomst en voorwaarden

Voer al je gegevens naar waarheid in tijdens de eerste stap. Dat zijn onder andere je naam, je adres, je Burgerservicenummer en je geboortedatum. Daarnaast dien je te verklaren dat je een fiscaal inwoner van Nederland bent. Klik aan het einde op “Naar volgende stap”.

Testen of je voldoende kennis hebt

Tijdens de tweede en derde stap van je aanvraag toetst de SNS Bank of je voldoende kennis hebt over beleggen. Ze willen vooral graag weten dat je beseft dat er risico’s aan verbonden zijn. Je beantwoordt vragen betreffende je kennis en ervaring tijdens de tweede stap: “Beleggen, toets uw kennis en ervaring”. In de derde stap vertelt de SNS Bank of je de vragen naar behoren hebt ingevuld. Je krijgt ongeacht je antwoorden het advies om je extra in te lezen in het onderwerp.

Het afronden van je aanvraag

De laatste stappen zijn een stuk korter. In stap 4: “Rekeninggegevens”, geef je een tegenrekening op. Dat moet een betaalrekening in een SEPA-land zijn. De SNS Bank vraagt om identificatie tijdens de 5e stap. Het bijbehorende scherm is hieronder afgebeeld.

Je geeft je identificatie op een van de volgende manieren door:

  1. Ik ben al klant
  2. Ik kies de snelste manier en maak nu € 0,01 over met iDEAL
  3. Ik maak straks geld over en stuur een kopie van mijn identiteitsbewijs op.
  4. Ik kom langs bij een winkel met mijn identiteitsbewijs.

De twee eerste opties kosten de minste tijd. Stap zes “Overeenkomst en voorwaarden” omvat een aantal documenten met informatie over de voorwaarden en regelgeving. Bestudeer deze rustig als je daar behoefte aan hebt. In het vinkje onderin geef je aan of je wel of geen berichten van de SNS Bank in je mailbox wilt ontvangen. Als je zeker bent van je aanvraag klik je op “Openen”. De SNS Bank neemt je aanvraag in overweging en

16 februari 2021
Was this article helpful?